Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sporočilo NK Krško vsem staršem mladih nogometašev

Objavljeno: Četrtek, 07.02.2019    Rubrika: Nogomet Sporočilo
ATT00001
Iz Nogometnega kluba Krško so v povezavi z zadnjimi razprtijami med vodstvom kluba in nogometno šolo poslali še eno sporočilo za javnost, ki ga spodaj objavljamo v celoti. Tokrat se vodstvo kluba obrača na starše mladih nogometašev, ki trenirajo v nogometni šoli.

Spoštovani starši mladih nogometašev!
 
V preteklih nekaj tednih je bilo s strani nogometne šole slišati ogromno neresnic in zavajanj, ki nepopravljivo škodijo ugledu kluba in blatijo trenutno vodstvo kluba. Starši ste eden glavnih temeljev, da nogometna šola deluje, saj prispevate vaš čas in denar. Vodstvo NK Krško to najbolj razume, saj tudi mi delujemo kot prostovoljci. Čim večjemu številu otrok želimo omogočiti nogometni, telesni in čustveni razvoj, v začetku skozi igro, kasneje pa z resnim delom na treningih in z vstopom v članski nogomet v domačem okolju ponuditi mladim, perspektivnim nogometašem čim bolj varno okolje za rast.

Radi bi vas opozorili, da ste bili vi kot tudi splošna javnost zavedeni z napačnimi dejstvi glede trenutnega finančnega položaja kluba ter glede vloge, nalog in obveznosti ND Posavje kot izvajalca programa nogometne šole. Menimo, da je potrebno nesoglasja reševati z dialogom, pomembno je slišati tudi drugo stran. Na izrednem zboru članov, v petek, 25. januarja 2019, bi lahko predstavniki ND Posavje javno predstavili vsa mnenja in se skušali približati dogovoru in rešitvi nastalih nesporazumov. Žal so se odločili drugače in so skupščino zapustili, s tem pa dvignili roke od iskanja rešitev za nadaljnji razvoj nogometa v Krškem.

Upravni odbor kluba je zato sprejel sklep, da se na podlagi teh dejstev prekine sodelovanje z ND Posavje. Hkrati so bili vsi trenerji, zaposleni v ND Posavje ali kot pogodbeni delavci ND Posavje povabljeni k nadaljnjemu sodelovanju, z namenom, da zagotovimo nemoteno nadaljevanje dela z mladimi nogometaši. Nihče izmed njih se ni odločil za nadaljevanje sodelovanja. Kot nekateri veste, smo v prejšnjem tednu želeli z vami govoriti osebno, a so nam to preprečevali zaposleni in trenerji ND Posavje.

Ostro pa obsojamo izvajanje vodje ND Posavje in trenerjev v zadnjem tednu, ko z lažmi ustrahujejo in zavajajo vaše otroke, da bo klub propadel in da ne bo več treningov. Sedanji zaposleni v nogometni šoli so za svoje delo plačani, zato se nam zdi nekorektno in nešportno pozivanje k izpisu otrok iz nogometne šole. Prosimo razmislite ali so te osebe primerne za nadaljnje delo z vašimi otroki in čigave koristi postavljajo v ospredje.

In še vzpodbudno sporočilo za vse nogometaše, ki v zadnjih dneh zaradi odpovedi pogrešajo treninge. V začetku naslednjega tedna bo NK Krško poskrbel za nadaljnje treninge vaših otrok, prav tako bo vodstvo NK Krško z novimi trenerji z vsako od selekcij opravilo skupni pogovor s starši in predstavilo plan treningov. 

Vabimo vas, da se srečanja udeležite, da se pogovorimo o prihodnjem delovanju mlajših kategorij in NK Krško.
 
Športni pozdrav!
Nogometni klub Krško
« Nazaj na seznam