Časopis za pokrajino Posavje
24.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V torek posavski nogometni derbi; bodo Brežičani po četrt stoletja le premagali Krčane?

Objavljeno: Petek, 16.04.2021    Rubrika: Nogomet Redakcija
Članska ekipa NK Krško

V zadnjih desetletjih v posavskem nogometu dominira krška ekipa ...

Po tritedenski prekinitvi prvenstva v 2. slovenski nogometni ligi se le-ta nadaljuje v torek, 20. aprila. Za posavske ljubitelje nogometa se obeta poslastica - lokalni derbi med Brežicami in Krškim.

Z boljšo popotnico na derbi prihajajo Krčani, ki so v prvih dveh spomladanskih krogih - z znova zelo spremenjeno zasedbo glede na jesenski del tekmovanja - zabeležili dve zmagi: najprej so na gostovanju z 2:1 zmagali v Šmartnem, nato še doma z 1:0 proti ptujski Dravi. S 17 točkami so na 10. mestu na lestvici in jih v nadaljevanju čaka igranje v ligi za obstanek, saj se bo liga po tem krogu razdelila na dva dela - ligo za prvaka in ligo za obstanek.

NK Brežice 1919

... a se je v zadnjih letih močno dvignil tudi brežiški nogomet.

V ligi za prvaka bodo vsekakor igrali Brežičani, saj so s 27 točkami četrti na lestvici, a so zelo slabo štartali v pomlad, z domačim porazom (1:3) proti Biljam in remijem (1:1) v Šmartnem. To je predvsem posledica pretresov v klubu, ki jih je sprožil prihod novega investitorja in posledični odstop trenerja Roka Zorka, tako da ekipo zaenkrat vodi njegov pomočnik Slaviša Dvorančič.

Posavski derbi bo na brežiškem stadionu v torek ob 18. uri, vstop gledalcem pa seveda še ni dovoljen. Iz brežiškega kluba so sporočili, da so se z NZS dogovorili za prenos tekme na njihovi FB strani. Od zadnje zmage Brežičanov nad Krčani naj bi minilo že okoli četrt stoletja, se bo to tokrat le zgodilo?

P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»