Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Za začetek spomladanskega dela v Krško prihaja Olimpija

Objavljeno: Petek, 22.02.2019    Rubrika: Nogomet Redakcija
krsko_olimpija17

Krčani so se z Olimpijo doma pomerili že konec julija in iztržili neodločenih 0:0 (foto: arhiv PO).

V nedeljo, 24. februarja, ob 17.30 se nadaljuje 'prvoligaški nogometni ples' tudi v Krškem. Zanimivejšega nasprotnika bi si težko izbrali, prvi tekmec 'nuklearcev' v spomladanskem delu prvenstva bo namreč aktualni državni prvak NK Olimpija.

"V NK Krško se uspešno pripravljamo na nadaljevanje prvenstva v Prvi ligi Telekom Slovenije. Na zadnjih pripravljalnih tekmah so fantje prikazali dobre igre, veliko motivacije, želje in borbenosti. Trenerski dvojec sestavljata izkušena Milan Đuričić in pomočnik Radovan Karanović, ki odlično delata tako z mladimi kot z izkušenimi igralci, zato optimistično gledamo proti nadaljevanju prvenstva. Glavni cilj ostaja dvig na prvenstveni lestvici in igranje tudi v peti  zaporedni sezoni PLTS v prihodnji sezoni," so pred dnevi sporočili iz kluba, za katerim je buren začetek leta, ki ga je zaznamoval razkol z (mladinsko) nogometno šolo.

V zimskem premoru kar 'prometno'

V članski ekipi je bilo nekaj odhodov in prihodov igralcev, a kot poudarjajo v klubu, so vsi ključni igralci prvega moštva še vedno v Krškem (Volarič, Volaš, Vukušić, Da Silva, Zakrajšek, Sokler, Kovačič, Zalokar). V zimskem premoru so klub zapustili Milan Ristovski, Nenad Srečković, Slavko Brekalo, Macario Hing Glover, Aleksander Kulinits, Maks Gantar, Andraž Lipec in Stephen Wiredu, prišli pa Karlo Igor Majić, Mario Lovre Vojković, Ivica Batarelo, Žan Florjanc, Mark Španring, Robert Jandrek, Milan Ilić, Ivan Petrović, Mate Barišić in Jan Poljanec.

V krškem taboru pričakujejo trdo, borbeno tekmo. Olimpija je na lestvici druga, za vodilnim Mariborom zaostaja 9 točk, zato si v lovu za novim naslovom ne sme privoščiti veliko izgubljenih točk. Nedeljska tekma bo tretja tekma med kluboma v tem prvenstvu, obe predhodni sta se končali brez zmagovalca. Prva poletna v Krškem brez gola, druga konec septembra v Stožicah pa z rezultatom 1 : 1, kjer je za Krčane zadel Ristovski.

Novost: družinska vstopnica

NK Krško vabi na tekmo vse ljubitelje nogometa. Vstopnice lahko kupite na blagajni pred tekmo po ceni 10 EUR za moške, 7 EUR za ženske, otroci imajo vstop brezplačen. Tokratna novost je družinska vstopnica po enotni ceni 10 EUR, ki jo lahko kupijo starši z otroci in prinaša 7 EUR prihranka. V nedeljo bodo v krškem nogometnem klubu predstavili tudi sodelovanje z Društvom Sožitje. Pred začetkom tekme bo na igrišče stopil Silvo Zalokar, član Društva Sožitje Krško in član malonogometne ekipe Specialne olimpiade Slovenije, ki je na igrah v ZDA pred 20 leti osvojila 5. mesto.

P. P./vir: NK Krško
« Nazaj na seznam