Časopis za pokrajino Posavje
28.05.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Življenjsko pot sklenila nekdanja posavska nogometaša Zeneli in Pirc

Objavljeno: Petek, 03.02.2023    Rubrika: Nogomet Redakcija
Nebih Zeneli-izrezan

Nebih Zeneli (1959–2023; foto: FB NK Brežice 1919)

Včeraj je bil črn dan za posavski nogomet, saj sta se v enem dnevu za vedno poslovila nekdanja nogometaša Nebih Zeneli in Vinko Pirc.

Kot so med drugim zapisali v FB objavi profila NK Brežice 1919, jih je v 64. letu starosti za vedno zapustil eden najpomembnejših igralcev in trenerjev, ki so kadarkoli branili oranžno-modre barve brežiškega kluba. Rojen je bil 15. 7. 1959 v glavnem mestu Republike Kosovo, Prištini, v takratni Republiki Jugoslaviji. "Je človek s slovenskim in kosovskim potnim listom, ki je svoje življenje posvetil prelepi igri nogometa, predvsem pa je nogomet v Posavju s svojim delom privzdignil na nekakšen drugi, višji nivo. Kljub temu da ne prihaja iz naše okolice, je Nebih Brežičan z veliko začetnico besede. V NK Brežice je kot igralec začel trenirati 21. 7. 1981 in v sezoni 1981/82 že igral za člane Brežic v takratni conski ligi ali 2. SNL-vzhod. V začetku 90-ih let je kopačke zamenjal za piščalko in štoparico ter se začel ukvarjati s trenerskim delom. Vodil je skoraj vse selekcije NK Brežice 1919, največji pečat pa je zagotovo pustil pri članski ekipi, ki ji je nazadnje v sezoni 2018/19 pomagal do obstanka v 2. SNL," so zapisali o pokojnem.

"Nebih nam bo ostal v spominu kot izjemen nogometni um in še bolj izjemen človek. Upamo, da bo tudi tam zgoraj spremljal tekme našega kluba in da ne bo nikoli prenehal misliti na prelepo igro nogometa, ki vsem nam, tako kot je njemu, pomeni nekaj več," so še napisali s strani brežiškega kluba, kjer družini, prijateljem in vsem žalujočim izrekajo iskreno sožalje. Pokopan bo na rodnem Kosovu, v nedeljo, 5. februarja, pa bo od 11.00 do 15.00 ležal v mrliški vežici v Brežicah.

V 75. letu starosti se je 2. februarja poslovil tudi Vinko Pirc z Viher, ki je pomembno pripomogel k ohranjanju in ponovnemu vzponu nogometa v Krškem. Pogreb bo v ožjem družinskem krogu v torek, 7. februarja, na pokopališču v Leskovcu pri Krškem, žara bo na dan pogreba od 11.00 dalje v tamkajšnji mrliški vežici.

R. R., vir: FB NK Brežice 1919
« Nazaj na seznam
»