Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Zmaga brežiških nogometašev na uvodu v novo sezono 2. SNL

Objavljeno: Torek, 08.08.2017    Rubrika: Nogomet Sporočilo
brezice-brda-201701

Antonio Azinović je takole gol zabil z glavo in Brežičanom prinesel prve tri točke v novi sezoni.

Brežiški nogometaši so v nedeljo pred domačimi gledalci (zbralo se jih je nekaj več kot 200) zabeležili prvo zmago v sezoni 2017/18 v 2. SNL. Z izidom 1:0 so premagali tekmeca iz Brd.

brezice-brda-201705

Prva postava NK Brežice - Terme Čatež

Tekmo so nekoliko bolje odprli gostje iz Goriških Brd, v taboru domačih pa je bilo moč občutiti nekaj malega nervoze. Po odličnih predstavah na pripravljalnih tekmah jim igra še ni stekla tako, kot bi si želeli. Za spremembo na semaforju je v 33. minuti poskrbel domači branilec Antonio Azinović, ki je po podaji Žige Jurečiča mojstrsko zabil z glavo. Do konca tekme so si oboji priigrali nekaj priložnosti, pri katerih so bili konkretnejši domači igralci iz Brežic.

Živčen zaključek tekme

Raztrgana igra in nekaj čudnih sodniških odločitev v zaključku drugega polčasa je pripeljalo do vroče krvi. Tako je igralec Brežic Robert Drugovič najprej v 89. minuti prejel rumeni karton, dve minuti zatem pa mu je glavni sodnik Boris Tošeski pokazal rdeči karton in tekme je bilo za Robija konec. Kljub številčni premoči nogometašev iz Brd se izid do konca srečanja ni spremenil in tako je ostalo pri minimalni prednosti domačih nogometašev.

Naslednja tekma

Nogometaši NK Brežice - Terme Čatež se bodo v prihodnjem krogu odpravili na prvo gostovanje v tej sezoni na Primorsko k ekipi Jadran Dekani, ki je tako kot Brežice v prvem krogu dosegla zmago.

BREŽICE - TERME ČATEŽ - BRDA 1:0 (1:0)

Stadion Brežice, gledalcev 200, sodniki Tošeski, Zupančič, Podobnik.
Strelec: 1:0 Azinović (33.).
Brežice - Terme Čatež: Račič, Azinović, Puškarić (od 55. Hoxhaj), Jurečič (od 73. Drugović), Trojak, Bučar, Špiler, Božič, Zlatar, Kuntarič, Žerjav (od 62. Kožar).
Brda: Radikon, Debenjak (od 63. J. Kodermac), Kavčič, Kompara, Rojc, Rijavec, Ferjančič, Simčič Zuljan, L. Kodermac (od 83. Terziev), Kuraj, Kavčič.
Rumeni kartoni: Zlatar, Drugovič; Rojc, Jurečič.
Rdeči karton: Drugovič (91.).

Tekst in foto: Alen Žgalin, Medijske rešitve
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki