Časopis za pokrajino Posavje
22.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Gibalno ovirani so opozorili na ovire v prometu

Objavljeno: Sreda, 21.09.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_5394-porezana

Udeleženci akcije Gibalno ovirani skozi mesto

V okviru Evropskega tedna mobilnosti je na zaprtem delu Ceste 4. julija v Krškem potekala vsakoletna akcija Gibalno ovirani skozi mesto.

Na akciji oz. sprehodu po Krškem so sodelovali gibalno ovirani učenci in učenke OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško s spremljevalci, pa tudi nekaj učencev OŠ Jurija Dalmatina Krško, ki tako spoznajo, kakšno oviro za učenca na vozičku predstavlja denimo robnik, ki ga oni z lahkoto prestopijo. »Ob tej priložnosti vsako leto na koncu pripravimo poročilo, v katerem opozorimo na arhitekturne ovire v okolici, kot so pločniki, dostopi do različnih ustanov ipd.« je pojasnila ravnateljica OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško dr. Barbara Smolej Fritz. Po njenih besedah so se v zadnjih letih nekatere stvari kar izboljšali, denimo pri prehodih za pešce so urejene ustrezne klančine, seveda pa še vedno ostaja nekaj kritičnih točk, ki jih je treba popraviti.
DSC_5389

Nagovor podžupanje Ane Somrak


 
Udeležence akcije je pozdravila krška podžupanja Ana Somrak, ki je poudarila, da je bila krška občina ena prvih, ki se je pred leti pridružila Evropskemu tednu mobilnosti. Skozi različne aktivnosti poskušajo obuditi zavedanje, da je treba za vsakdanje poti čim več hoditi peš, kolesariti in uporabljati javni prevoz. »Iz leta v leto se kaže, da to zavedanje narašča, tudi rekreativcev je veliko več, povečuje se tudi število uporabnikov javnega prevoza,« je dejala in se jim zahvalila tudi za že omenjene pripombe, ki so jih navedli na podlagi svojih opažanj.
 
Po sprehodu so si v priljubljeni videmski slaščičarni privoščili sladoled. Popoldne bo na isti lokaciji potekal zaključni dogodek ETM Zelena ulica, jutri dopoldne pa dan brez avtomobila.
 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Zibelka Anastazija Grüna