Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Gradnja prizidka krške knjižnice v zaključni fazi

Objavljeno: Petek, 07.01.2022    Rubrika: NOVICE Sporočilo
20211227_095027
Gradnja prizidka Valvasorjeve knjižnice, katere vrednost znaša 4,4 milijona evrov, prehaja v zaključno fazo. Do sredine letošnjega leta je načrtovan zaključek novogradnje in selitev v nove prostore, naslednje leto pa se bo začela obnova obstoječega, samostanskega dela.

Vremenske razmere sicer nekoliko ovirajo zaključevanje nekaterih del, kot so izvedba finalnega sloja fasade in vgradnja substrata za zazelenitev strehe. Ker pa temperature vendarle niso prenizke, dovoljujejo izvedbo del na zunanji ureditvi. Večino komunalnih vodov je že izvedenih, kanalete za odvodnjavanje finalnih površin so  vgrajene, izvajalec pripravlja podlage za finalne tlake površin okoli objekta kot tudi za postavitev na začetku del porušenega samostanskega zidu, ob prisotnosti arheološkega nadzora.

20211227_093822
V samem objektu trenutno potekajo dela na stropu s kombinacijo navadnih in akustičnih mavčnih plošč v zakrivljenih linijah, s kaskadami, zato je izvedba relativno zahtevna.  Vzporedno z zapiranjem stropov poteka montaža elementov elektro in strojnih instalacij. Talna in stenska keramika je večinoma položena, na vrsti je pleskanje sten. Ko bodo vsa ta dela zaključena, je konec januarja v načrtu polaganje tekstilnih talnih oblog. Do konca februarja bo dobavljena in zmontirana večina opreme, vredne okoli milijona evrov.

Objekt bo skoraj nič energijska stavba in je zanj izdana odločba o dodelitvi pravice do finančne vzpodbude s strani Eko sklada, ki bo znašala okoli 380.000 evrov.

Ob tem še podatek, da je izbran tudi projektant za izdelavo projektne dokumentacije za nadstrešnico za Bibliobus, ki bo stala na vogalu obstoječega parkirišča ob prizidku. 

Vir: Občina Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

09.01.2020 | Redakcija

Edini ohranjen uskoški stolp

17.12.2019 | Redakcija

Vesele praznike!