Časopis za pokrajino Posavje
17.07.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Kostanjevica na Krki osvojila drugo mesto v kategoriji izletniških krajev; tri priznanja v mestno občino Krško; drugo mesto za Sevnico

Objavljeno: Torek, 14.11.2023    Rubrika: NOVICE Sporočilo
image000000-1

Kostanjeviški župan Robert Zagorc (levo) s priznanjem

Turistična zveza Slovenije je že 32. leto organizirala tekmovanje v urejenosti slovenskih krajev, pod sloganom »Moja dežela – lepa in gostoljubna«.

Projekt spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom. Ocenjuje se področja kakovosti turistične ponudbe in urejenosti kraja, kakovosti življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanja naravne in kulturne dediščine, varovanja okolja in gostoljubnosti.

Na včerajšnjem dogodku, ki je potekal v okviru dnevov slovenskega turizma v Novi Gorici, je podelila priznanja za nagrajene sodelujoče, med katerimi je v kategoriji NAJ gostoljubnejši izletniški kraj sodelovala tudi kostanjeviška občina in osvojila drugo mesto. "Priznanje, ki smo ga prejeli, je odličen pokazatelj, da gre razvoj kraja na področju turizma v pravo smer," pravijo v Kostanejvici. Priznanje je na prireditvi  prevzel župan Robert Zagorc,  ki je poudaril, da je to priznanje spodbuda, da bomo v bodoče delali še boljše.

Vir: Občina Kostanjevica na Krki

Tri priznanja v MO Krško

Iz mestne občine Krško so priznanja prejeli:
400807004_334316025889664_3178791931912540116_n

Prejemniki priznanj iz MO Krško


1. mesto za IZLETNIŠKO TOČKO - Preplet  KULTURE & GASTRONOMIJE na Gradu Rajhenburg
2. mesto za TEMATSKO POT - Pot trapistov, s katero upravlja Turistično društvo Brestanica
2. mesto za VAŠKA JEDRA - Zdole 

Vir: FB Visit Krško

Mesto Sevnica med manjšimi mesti osvojilo drugo mesto

Mesto Sevnica je na podelitvi projekta Turistične zveze Slovenije "Moja dežela - lepa in gostoljubna" v kategoriji Manjša mesta osvojilo 2. mesto. Podelitve sta se udeležila podžupan Občine Sevnica Janez Kukec in predsednica Turistične zveze občine Sevnica Nika Kramžar. "Ponosni na mesto Sevnica in na vse organizacije ter posameznike, ki skrbimo, da je naše mesto in naša občina lepa in urejena," sporočajo iz TZOS.

Vir: FB TZOS

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

09.03.2021 | Redakcija

Epidemija in hišni ljubljenčki

10.03.2021 | Redakcija

Mati vseh salamijad