Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Spomnili so se na žrtve prometnih nesreč

Objavljeno: Torek, 22.11.2022    Rubrika: NOVICE Sporočilo
DSC_4950
Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč obeležujemo tretjo nedeljo v novembru od leta 2007. Na ta dan se spomnimo vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah skupaj z njihovimi bližnjimi, prijatelji, sodelavci in znanci. Tudi v Krškem, na Trgu Matije Gubca, so se v organizaciji Mestne občine Krško in Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu s prižigom sveč spomnili vseh umrlih in poškodovanih v prometnih nesrečah.

Akcija Desetletje za večjo varnost v prometu 2021-2030 ima slogan SPOMINJAJMO SE, POMAGAJMO in UKREPAJMO. V letošnjem letu pa bodo tisti, ki so jih posledice prometnih nesreč zaznamovale, nagovarjali k pozitivnemu pogledu na življenje skozi prizmo DOSTOJANSTVA, PRAVICE, UPANJA, SPOŠTOVANJA, SOLIDARNOSTI,  REŠEVANJA ŽIVLJENJ, SPOMINA, MEDSEBOJNE POMOČI, UKREPANJA.
DSC_4954
Javnost pa nagovarjamo, kot je v nagovoru na dogodku dejal župan Mestne občine Krško mag. Miran Stanko, in s tem prispevamo k zavedanju o naši vsakdanji vlogi v prometu tudi s takšni majhni dogodki, ki so opomnik, da se prometne nesreče še vedno dogajajo in posledice prometnih nesreč vplivajo na vse, ne samo na udeležence temveč tudi na njihove bližnje.

Vir: Mestna občina Krško

 
« Nazaj na seznam
»