Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​23 ponudnikom certifikati Okusi Posavja

Objavljeno: Četrtek, 28.09.2023    Rubrika: NOVICE
DSC_7406

Prejemniki certifikatov Okusi Posavja

Kot zaključek meseca Okusov Posavja, ki ga vodi Center za podjetništvo in turizem (CPT) Krško, je danes na posestvu Tri lučke na Sremiču potekala podelitev certifikatov Okusi Posavja.

Okusi Posavja so že skoraj desetletni projekt CPT Krško, v okviru katerega vsako jesen prirejajo niz kulinaričnih dogodkov na čelu z istoimenskim uličnim festivalom in pod okriljem katerega se povezujejo posavski gostinci, vinarji in ponudniki lokalnih surovin. Leta 2020 so registrirali in zaščitili tudi blagovno znamko Okusi Posavja, v katero je trenutno vključenih 23 ponudnikov, ki so na današnji slavnostni podelitvi prejeli certifikate v obliki tablic, ki jih bodo lahko s ponosom namestili na svoje objekte. »Ravno pri Treh lučkah se je pred nekaj leti zgodil prelomni trenutek, ko smo tu imeli prvi dogodek, pri katerem nam je gostince in vinarje pomagal združiti brežiški chef Jure Tomič. Danes smo veseli, da smo to sodelovanje ohranili na tako visoki ravni in pred dvema letoma sprejeli kriterije, na podlagi katerih so se ponudniki dali oceniti,« je povedala direktorica CPT Krško Kristina Ogorevc Račič in izpostavila pomen sodelovanja med javnim sektorjem in zasebnimi ponudniki.
DSC_7288

Direktorica CPT Krško Kristina Ogorevc Račič

Pri ocenjevanju ponudnikov je bilo vodilo predvsem odličnost, torej nekaj več, kar lahko ponudijo gostom – urejenost prostora, kulinarična ponudba in njena prezentacija, vključenost lokalnih surovin, doživetje … Ocenjevala sta Uroš in Violeta Mencinger, nosilca Tedna restavracij. Sicer pa je blagovna odprta za sprejem novih ponudnikov, ki se želijo vključiti vanjo.
 
Šest gostincev, 13 vinarjev in pivovarjev, tržnica, dve kmetiji in slaščičarna

DSC_7376

Dubravka Kalin, Ksenja Kragl in Kristina Ogorevc Račič

Pred podelitvijo certifikatov so zbrane pri Treh lučkah pozdravili še gostitelj Igor Zorko, direktorica Direktorata za turizem na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Dubravka Kalin in direktor Agencije SPIRIT Slovenija Rok Capl, ki sta oba izpostavila povezovanje posavskih ponudnikov kot zgled tudi za ostale regije v Sloveniji. Ogorevc Račič in Kalin sta ob spremni besedi vodje projekta Ksenje Kragl nato certifikate podelila šestim restavracijam in gostilnam (Gostilna Repovž, Gostilna Jež, Restavracija A3, Restavracija Tri lučke, Restavracija Ajda in Gostilna Kunst), 13 vinskim kletem in pivovarnam (Albiana, Kmetija Kobal, Vina Jelenič, Klet Krško, Vino Kozinc, Kunej Vino & Čokolada, Vino Kerin, Penine Istenič, Domaine Slapšak, Vina Dular, Vina Huba Martinčič, Peninoteka na gradu Rajhenburg ter Pivovarna in pivnica Reset), ponudniku lokalnih surovin Evrosad tržnica, turističnima kmetijama (Turistična kmetija Pri Martinovih in Turistična kmetija Grobelnik) in Slaščičarni Sladka zapeljivost.
 
Podelitvi je seveda sledila pogostitev z jedmi in pijačo ponudnikov Okusov Posavja, kasneje pa še predstavitev rezultatov študentskega foruma in okrogla miza na temo Trajnost, prehranski sistem in turizem.
 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje

17.06.2019 | Redakcija

Replika kapele Božjega groba