Časopis za pokrajino Posavje
18.08.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Dan Fakultete za energetiko UM

Objavljeno: Četrtek, 23.06.2022    Rubrika: NOVICE Sporočilo
DanFE-Nagrajenci

Letošnji nagrajenci

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru je 22. junija s slovesnostjo v atriju Mestnega muzeja Krško obeležila Dan Fakultete za energetiko. Omenjenega dne pred 15 leti je Državni zbor Republike Slovenije ustanovil novo članico Univerze v Mariboru, Fakulteto za energetiko.

Na slovesnosti so prisotne poleg dekana Fakultete za energetiko, red. prof. dr. Sebastijana Semeta, nagovorili tudi rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Zdravko Kačič ter podžupanja Mestne občine Krško Ana Somrak. Dekan Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru je v svojem nagovoru predstavil največje dosežke fakultete v obdobju od ustanovitve ter izzive, pred katerimi se nahaja fakulteta.
DanFE-Dekan

Nagovor dekana


 
Prof. dr. Sebastijan Seme je na slovesnosti podelil priznanja najuspešnejšim študentom in zaposlenim ter zahvale posameznikom in organizacijam, ki so s svojim osebnim prispevkom še posebej pripomogli k uspešnemu delu fakultete v zadnjem letu.
 
DanFE-Udelezenci2

Udeleženci dogodka


Priznanja za študijski uspeh so prejeli naslednji študenti: Klemen Srpčič, Jan Lokar, Boštjan Krošelj, Anja Majerič, Urh Pfeifer, Damjan Bizjak, Eva Bahčič ter Eva Simonič.
 
Dekan je priznanja za uspešno pedagoško delo podelil Iztoku Brinovarju, Klemnu Sredenšku, prof. dr. Petru Virtiču, prof. dr. Miralemu Hadžiselimoviću ter doc. dr. Brigiti Ferčec.
 
Za obštudijske in športne dosežke so priznanja prejeli naslednji študenti: Jan Lokar, Simon Simčič, Jure Žabjek, Patrik Vitez ter študentska ekipa v odbojki.
 
Dekan je priznanje za raziskovalne dosežke podelil prof. dr. Juriju Avscu, priznanje za prostovoljno delo Marku Mlakarju ter zahvale za osebni prispevek pri razvoju fakultete doc. dr. Francu Žerdinu ter bivšemu dekanu, prof. dr. Bojanu Štumbergerju.
 
Za finančno pomoč pri izvajanju javne službe sta zahvali prejeli družbi Elektro Maribor d.d. in GEN energija d.o.o.
 
Slovesnost v prijetnem ambientu Mestnega muzeja Krško je s kulturnim programom popestrila Glasbena šola Krško s pevcem Janom Arhom ter pihalnim triom v sestavi Tita Žnideršič, Maša Žoher in Jan Fritz.
 
Vir: FE Krško
 
« Nazaj na seznam
»