Časopis za pokrajino Posavje
7.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Foto: odpadki in kraja lesa v pragozdnem rezervatu

Objavljeno: Sreda, 22.03.2023    Rubrika: NOVICE Redakcija
KRAKOVSKI

Odložen gradbeni odpad ...

Ob robu dogodka v Kostanjevici na Krki je direktor Zavoda RS za varstvo narave mag. Teo Hrvoje Oršanič povedal, da je ravno tega dne zjutraj v pragozdnem rezervatu v Krakovskem gozdu naletel na odložen kup gradbenega materiala in plastike, v bližini pa sveže posekano drevje.

»Gre za krajo lesa in odlaganje odpadkov v strogem naravnem rezervatu, zato s tega mesta pozivam odgovorne, da ukrepajo,« je dejal in poudaril, da je strogi naravni rezervat narodova dediščina, ki bi jo morali skrbno varovati. Opaža, da se tovrstne kraje ponavljajo iz leta v leto, a glede tega ne morejo ničesar ukreniti.
KRAKOVSKI1

... in posekano drevje v zaščitenem pragozduOršanič je fotografije in podatke predal vodji novomeške enote ZRSVN Barbari Kink. »Preverili bomo, kje točno so te lokacije. Glede odpadkov bomo komunicirali z lastnikom gozda, sicer pa zadevo prijavimo pristojnim inšpekcijskim službam, krajo pa policiji,« je pojasnila. Tudi po njenih besedah se primeri takšnega odlaganja odpadkov žal dogajajo vsepovsod, tudi na območjih z naravovarstvenim statusom.

P. P., foto: arhiv ZRSVN
« Nazaj na seznam
»