Časopis za pokrajino Posavje
30.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ladka Petretiča bodo posthumno razglasili za častnega meščana

Objavljeno: Ponedeljek, 08.08.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0175

Ladko Petretič (1957-2022)

V Kostanjevici na Krki bodo konec junija preminulega župana Ladka Petretiča na osrednji slovesnosti ob letošnjem občinskem prazniku posthumno razglasili za častnega meščana.

Na 12. dopisni seji občinskega sveta, ki so jo izvedli 29. julija, so občinski svetniki in svetnica soglasno sprejeli Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskih priznanjih Občine Kostanjevica na Krki, ki je bil medtem že objavljen v Uradnem listu in stopil v veljavo. V obstoječi odlok je bilo dodano novo občinsko priznanje – naziv Častni meščan - posthumno imenovanje, ki ga lahko župan (v tem primeru podžupan v funkciji župana Robert Zagorc) podeli posameznikom za izjemen prispevek za razvoj in napredek občine. Naziv se podeli svojcem s posebno oblikovano listino, ki jo podpiše župan.
 
Zlatnika Skuškovi in Štokarju, srebrnika Felicijanu in odbojkarjem
 
Občinski svet je sicer že junija, ravno dan pred Petretičevo smrtjo, potrdil letošnje občinske nagrajence. Kostanjeviški zlatnik bosta dobila dolgoletna ravnateljica kostanjeviške šole, kulturna delavka in občinska svetnica Melita Skušek ter dolgoletni član in predsednik Planinskega društva Polom Kostanjevica na Krki, aktiven tudi v drugih društvih in nekdanji občinski svetnik Franc Štokar. Kostanjeviški srebrnik bo dobil učitelj športa na kostanjeviški šoli ter pobudnik tekmovalne odbojke v kraju Ervin Felicijan, srebrno plaketo pa Odbojkarski klub Kostanjevica na Krki, v katerem trenira 60–75 otrok, članska ekipa pa se je letos uvrstila v 1.B slovensko ligo.
 
P. P.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam
»