Časopis za pokrajino Posavje
27.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Med prostovoljci Sopotnikov tudi krški podžupan

Objavljeno: Ponedeljek, 20.09.2021    Rubrika: NOVICE Sporočilo
DSC_5389
V okviru aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti je podžupan občine Krško Vlado Grahovac danes v okviru projekta Sopotniki tudi sam za en dan postal prostovoljec in po opravkih v Krško odpeljal starejšo občanko z Viher. Župan občine Krško mag. Miran Stanko pa se je na srečanju s prostovoljkami in prostovoljci Sopotnika zahvalil vsem, ki svoj prosti čas nesebično namenjajo za prevoze in spremstvo starejših občank in občanov.

Zavod Sopotniki v občini Krško v sodelovanju z Občino Krško in Centrom za socialno delo Posavje Krško starejšim občankam in občanom že od januarja 2018 zagotavlja brezplačne prevoze. Na ta način starejši iz zaledja lažje dostopajo do zdravnikov, v trgovine, na obiske, pokopališče, k frizerju itd., pri čemer prostovoljci starejše tudi spremljajo in jim pomagajo na poti do trgovine ali zdravnika.
DSC_5399_renamed_17174


Trenutno je osem aktivnih prostovoljk in prostovoljcev, od lanskega septembra do maja letos jih je bilo 17. V projekt je vključenih že 321 aktivnih uporabnikov.

Župan se je na današnjem srečanju s prostovoljci vsem zahvalil za njihovo neprecenljivo delo ter poudaril, da se včasih niti zavedamo, kako pomembna je za vsakdanje življenje starejših njihova pomoč. O načrtih za prihodnje leto je dejal, da je želja širjenje mreže, saj je potreb vedno več, predvsem je cilj nabava novega, dodatnega avtomobila in pa privabiti še več prostovoljk in prostovoljcev.

Vir: Občina Krško
 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte