Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Namesto Vrtovca, Šolinca in Stanka v komisiji za NEK Kumer, Levičar in Kerin; seja komisije v ponedeljek

Objavljeno: Petek, 29.09.2023    Rubrika: NOVICE Redakcija
_RB_9956
Vlada je na včerajšnji 73. seji sprejela sklep, s katerim je v Meddržavni komisiji za spremljanje izvajanja Pogodbe med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške o ureditvi statusnih in drugih pravnih razmerij, povezanih z vlaganjem v Nuklearno elektrarno Krško, njenim izkoriščanjem in razgradnjo zamenjala tri člane. 

Z mesta predsednika komisije je razrešila Jerneja Vrtovca, bivšega ministra za infrastrukturo, in namesto njega imenovala mag. Bojana Kumra, aktualnega ministra za okolje, podnebje in energijo; kot člana je razrešila mag. Hinka Šolinca, generalnega direktorja generalnega direktorja Direktorata za energijo na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo, in namesto njega imenovala Danijela Levičarja, državnega sekretarja v kabinetu predsednika Vlade RS; ter razrešila mag. Mirana Stanka, bivšega župana Mestne občine Krško, in namesto njega imenovala Janeza Kerina, trenutnega župana Mestne občine Krško.

Komisija se bo sicer v ponedeljek, 2. oktobra, v NEK sestala na 17. zasedanju. Po njem bosta izjavo za medije podala minister za okolje, podnebje in energijo RS Bojan Kumer ter hrvaški minister za gospodarstvo in trajnostni razvoj Davor Filipović.
 
P. P./vir: Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte