Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Naša dežela tudi v Posavju: Poudarek bo na lokalni ravni

Objavljeno: Četrtek, 20.01.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
Naša Dežela-posavski odbori (5)

Na čelu posavskih odborov stranke so (z leve): Dejan Mesarko, Darko Martinc, Jelena Ilišević Gramc in Dejan Cesar.

Stranka Naša dežela, ki jo vodi nekdanja kmetijska ministrica dr. Aleksandra Pivec, je v Posavju ustanovila regijski in tri občinske odbore, ki so se v začetku leta predstavili lokalni javnosti.

Pred pol leta je bil v Mestni hiši Brežice ustanovljen Lokalni odbor Naša dežela Posavje, katerega predsednica je postala Jelena Ilišević Gramc. »Eden od prioritetnih ciljev programa stranke je decentralizacija, ki naj bi omogočila enakovreden razvoj vseh regij v Sloveniji in posledično temu zagotovila tudi dobra delovna mesta v le-teh. Zdi se mi pomembno, da vztrajamo pri tem, da Posavje postane samostojna gospodarska in upravna regija oziroma dežela,« pravi predsednica regijskega odbora. V stranki dajejo velik poudarek na delu na lokalni ravni, tako v ruralnih kot v urbanih območjih, umeščajo pa se v politično sredino oz. želijo povezovati oba politična pola.

27. oktobra lani je bil ustanovljen občinski odbor Krško, ki mu predseduje Darko Martinc. Zavzemali se bodo, pravi Martinc, za reševanje demografskih problemov, povezovali in poskrbeli bodo za vse generacije. »Naš cilj je omogočiti mladim možnost hitrejše ureditve stanovanjskega vprašanja in hiter dostop do delovnih mest z dodano vrednostjo in s tem preprečiti 'beg možganov' mladih v večja urbana središča ali celo v tujino. Prizadevali si bomo tudi ustvariti boljše pogoje za dostojnejše pokojnine in posledično kvalitetnejše življenje starejših. Prav tako se bodo zavzemali, da bo Slovenija postala do leta 2030 prehransko samooskrbna, za kar imamo tudi na našem področju imenitne pogoje,« našteva.

Brežiški občinski odbor je bil ustanovljen 1. decembra 2021. Za predsednika je bil izvoljen Dejan Mesarko, ki prednost stranke vidi v umirjeni in strpni politiki ter komunikaciji do vseh državljanov in ostalih političnih deležnikov. »V OO Brežice bomo poskušali tovrstno politiko in način delovanja stranke, ki temelji na spoštovanju različnosti in sprejemanju različnih mnenj, ter njena programska izhodišča predstaviti karseda večini ljudi v občini Brežice, saj menimo, da je po 30 letih destruktivnosti v političnem prostoru in posledično tudi družbi sami potreben preskok na precej bolj pozitivno razmišljanje in sodelovanje,« poudarja. 

Najmlajša občinska organizacija stranke v Posavju je sevniška, saj so jo ustanovili letošnjega 3. januarja, predsednik pa je postal Dejan Cesar. »Odbor si bo prizadeval pridobiti čim več članov, zato je že pričel z delom na terenu. Verjamemo v sodelovanje med različnimi generacijami in vsemi poklici. Naša vrata so odprta vsem, ki bi radi delali dobro za ljudi, obenem pa se ne obremenjujejo z ideološkimi razprtijami, ki so značilne za druge stranke. Naša dežela ponuja drugačno politiko, ki temelji na povezovanju, saj lahko le tako konkretno nagovori vsa odprta vprašanja v lokalnih skupnostih,« pravi predsednik sevniškega odbora. Vsi skupaj dodajajo, da so veseli vsakega klica, predloga in vstopa v stranko, »saj vsak član lahko prispeva h gradnji boljše in lepše prihodnosti vseh državljank in državljanov, še posebej Posavja«.

P. P.

Članek je objavljen v novi številki Posavskega obzornika.
« Nazaj na seznam
»