Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Obnova CKŽ se v tem tednu nadaljuje

Objavljeno: Četrtek, 13.01.2022    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0340

Gradbišče tik pod MC Krško

Z minulim ponedeljkom, 10. januarja, je Direkcija RS za infrastrukturo kot investitor v sodelovanju z Mestno občino Krško kot soinvestitorjem nadaljevala z deli 1. faze rekonstrukcije vozišča državne ceste G1-5 Krško–Drnovo. Gradbeni stroji in delavci so trenutno tik pod mladinskim centrom.

Od božiča do tega ponedeljka so bila dela prekinjena, a je zapora ceste še vedno veljala. Kljub temu ni ostalo neopaženo, da je po sicer zaprtem odseku vseeno potekalo kar precej prometa.

DSC_0335

Stanovalcem in uporabnikom poslovnih dejavnosti je oz. bo ves čas omogočen dostop.

Kot je znano, dela potekajo fazno s popolnimi zaporami po posameznih odsekih (prvi odsek zapore je bil od krožišča pri mostu do gostišča Feral, naslednji od Ferala do Birocentra itd.). Cestišče od mostu do mladinskega centra so že v decembru asfaltirali s prvo plastjo. »Obvoz je urejen po obvoznici, stanovalcem in uporabnikom poslovnih dejavnosti pa je oz. bo ves čas omogočen dostop. Vljudno prosimo za razumevanje in potrpežljivost ter upoštevanje spremenjenega prometnega režima,« sporočajo z Mestne občine Krško.

Vrednost prve faze obnove znaša 1,9 milijona evrov, od tega bo 1,1 milijona krila Direkcija RS za infrastrukturo, preostanek pa Mestna občina Krško. Dela bodo po terminskem planu potekala štiri mesece, s tem da bo izvajalec dela prilagajal vremenskim razmeram in delovanju asfaltne baze.

P. P.
« Nazaj na seznam
»