Časopis za pokrajino Posavje
28.01.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Obnova in gradnja prizidka gasilskega doma Leskovec pri Krškem poteka po planu

Objavljeno: Ponedeljek, 05.12.2022    Rubrika: NOVICE Sporočilo
DSC_5029
Zaključena so skoraj vsa pogodbena  dela vezana na prizidek, kjer so še v izvedbi grobe strojne in električne napeljave, dobavljena in montirana so že dvižna vrata garaž za gasilska vozila, katera bodo lahko prezimila v novem objektu. 

Kot zadnja dela v tem letu so predvidena še toplotna fasada, talna obloga balkona in izdelava nadstreška zunanjega stopnišča. Rekonstrukcija dvorane poteka z enako intenziteto naprej, tudi tu so v izvedbi strojne in električne napeljave. Dozidani so pomožni prostori, sanitarije, garderobe, skladišče pa so po izvedenih napeljavah pred izdelavo estrihov in ometov. Predvidoma takoj po novem letu pa se začenjajo keramičarska dela.

V skladu z dogovorom, ki so ga septembra lani podpisali občina, krajevna skupnost in domače gasilsko društvo, bo projekt obsegal izgradnjo prizidka, v katerem bodo nove garaže za gasilska vozila in prostori za Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec pri Krškem ter za potrebe krajevne skupnosti, hkrati pa projekt obsega tudi obnovo in preureditev obstoječe kulturne dvorane. Celotna naložba je ocenjena na 950.000 evrov. Po načrtih naj bi dela trajala do poletja 2023.

Vir: Mestna občina Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

18.07.2019 | Redakcija

Hiša iz lesa, slame in gline