Časopis za pokrajino Posavje
27.09.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

​Z Odgovorno svečko za dober namen zbrali sredstva za VDC Sonček Krško

Objavljeno: Petek, 25.11.2022    Rubrika: NOVICE Sporočilo
2022-11-24-Donacija-Kostak-Soncek-DSC01451
V družbi Kostak s projektom Odgovorna svečka za dober namen pred prvim novembrom ozaveščajo obiskovalce pokopališč, da bi prižigali manj sveč in se spominu na pokojne poklonili na okolju prijazen način.

V sodelovanju z Zavodom Knof ponudijo občanom lesene svečke, za katere lahko prispevajo dobrodelni prispevek. Zbrana sredstva vsako leto namenijo drugi organizaciji oziroma društvu. V preteklih letih so bili prejemniki: OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško, Društvo za boj proti raku Posavja in Obsotelja in Društvo junaki 3. nadstropja.
2022-11-24-Donacija-Kostak-Soncek-DSC01447

Letos pa so sredstva v višini 1.000 EUR donirali VDC Sonček Krško. Glavnino tega zneska so prispevali občani, del pa je donirala družba Kostak. Sredstva sta predstavnici družbe Kostak, Darja Modic in Valentina Požek, predali direktorju Zveze Sonček Iztoku Suhadolniku, ki je povedal, da bodo v VDC Sonček Krško za ta denar kupili masažno posteljo. Na ta način bodo njihovim varovancem polepšali bivanje v dnevnem centru, kjer ročno izdelujejo različne izdelke, med drugim tudi novoletne voščilnice. Vodja centra Sonček Krško Karmen Preskar je skupaj s sodelavkami predstavila delovanje centra in aktivnosti varovancev. Sicer v sklopu zveze deluje več kot 15 regijskih društev, ki združujejo več kot 4.000 oseb s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihovih svojcev ter strokovnih sodelavcev.
2022-11-24-Donacija-Kostak-Soncek-DSC01482


Vsem, ki ste s svojim prispevkom sodelovali v akciji Odgovorna svečka za dober namen, se družba Kostak zahvaljuje.

Vir: Kostak
« Nazaj na seznam
»