Časopis za pokrajino Posavje
28.09.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

2. septembra potrjena nova okužba v krški občini - na podružnični šoli na Studencu pouk na daljavo

Objavljeno: Četrtek, 03.09.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
test-tube-5065426_1920
Včeraj je bilo s testi v Sloveniji potrjenih 53 okužb z novim koronavirusom, od tega je bila pozitivna tudi ena oseba na območju občine Krško. Trenutno je na območju Posavju skupno okuženih 28 oseb.

V krški občini gre za skupno 21. primer okužbe, pri čemer je 12 oseb že ozdravelo, devet primerov pa je še aktivnih. V sevniški občini tokrat ni bilo nove potrjene okužbe, torej ostaja pri 12 aktivnih in skupno 20 potrjenih okužbah. V brežiški občini je šest aktivnih okužb, skupaj doslej devet. Ena aktivna okužba je še v kostanjeviški občini, medtem ko je radeška okužba zdaj že izven te statistike. V Sloveniji zdaj beležimo 496 aktivno okuženih, 26 je hospitaliziranih, štirje v intenzivni enoti. Število umrlih ostaja pri 134.

ZARADI OKUŽBE S KORONAVIRUSOM POUK NA DALJAVO, DUO IMPOLJCA ZAPRL VRATA DOMOV OZ. SO OBISKI MOGOČI LE S PREDHODNO NAJAVO

"OŠ Sava Kladnika Sevnica je zaradi okužbe s koronavirusom pri enem izmed učencev danes nemudoma obvestila pristojno ministrstvo, Občino Sevnica in starše učencev razreda, v katerem je bila potrjena okužba. Učenci in razredničarka razreda, v katerem je bila potrjena okužba, so bili skladno z navodili NIJZ in pristojnega ministrstva napoteni v 14-dnevno karanteno. Pouk v tem oddelku se bo do nadaljnjega odvijal na daljavo," sporoča ravnateljica šole Mirjana Jelančič. Učenke in učenci v kombiniranem oddelku 3. in 4. razreda podružnične šole na Studencu bodo tako skupaj z učiteljico izvajali pouk na daljavo, na matični šoli in v obeh podružnicah pa bo organizirano dodatno razkuževanje in profesionalna dezinfekcija prostorov v sodelovanju z Občino Sevnica in CZ Sevnica, ki se bo izvedla jutri, 4. septembra, ob 16. uri. "Prosimo vas, da v obdobju 14 dni opazujete zdravstveno stanje svojega otroka. Če se pri vašem otroku v tem obdobju pojavijo znaki akutne okužbe dihal (npr. slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje), pokličite osebnega ali dežurnega zdravnika, kjer boste prejeli nadaljnja navodila. Hvala za razumevanje," še svetuje ravnateljica.

DUO Impoljca je zaradi dveh potrjenih okužb s koronavirusom zaprl vrata doma na Impoljci, kar pomeni, da so do nadaljnjega tako obiski kot izhodi ustavljeni. V sevniškem domu upokojencev od včeraj velja previdnostni ukrep prepovedi izhoda stanovalcev iz doma, obiski svojcev v domu pa potekajo izključno na podlagi dogovora. "Za obisk je obvezna predhodna najava vsaj dan prej v tajništvu doma (07 81 60 740), in sicer vsak dan od ponedeljka do petka med 9. in 11. uro ali po e-pošti duo.sevnica@duo-impoljca.si," pojasnjujejo v obvestilu za javnost. Podoben ukrep velja tudi v Domu upokojencev Brežice, kjer pa so spremenili časovni razpored obiskov in termine naročanja na obiske. Obiski so mogoči ponedeljek, sredo in petek od 13.30 do 16.30 ure, ob torkih, četrtkih in sobotah pa med 9.30 in 11.30 uro. Za obisk svojcev je  obvezna predhodna najava vsaj dan prej v tajništvu doma ali po elektronski pošti (prijave sprejemajo vsak dan od ponedeljka do petka med 9.00 in 11.00 uro).

B. M., S. R.

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam