Časopis za pokrajino Posavje
6.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

2. srečanje Alumni kluba Fakultete za energetiko

Objavljeno: Petek, 17.05.2019    Rubrika: NOVICE Sporočilo
AlumniOgled-mala2
Fakulteta za energetiko UM je v sredo, 15. maja 2019, uspešno organizirala 2. srečanje Alumni kluba Fakultete za energetiko Univerze v Mariboru, v katerega so vključeni diplomanti Fakultete za energetiko UM z vseh treh stopenj študija.

Zelo dobro obiskano srečanje je potekalo v prostorih Inštituta za energetiko v Krškem. Po uvodnem pozdravu dekana, red. prof. dr. Bojana Štumbergerja, je Alumni koordinator, izr. prof. dr. Sebastijan Seme, prisotnim predstavil najpomembnejše podatke o fakulteti ter izpostavil razvojne načrte Fakultete za energetiko za prihodnost.
AlumniSrecanjeSeme1-mala


Osrednji dogodek srečanja je bilo zelo zanimivo predavanje doc. dr. Tomaža Žagarja iz podjetja GEN energija z naslovom »Razogljičenje proizvodnje električne energije – moderni izzivi integracije jedrske energije in obnovljivih virov energije.«
 
Za udeležence srečanja je fakulteta organizirala tudi ogled laboratorijev Inštituta za energetiko ter predstavitev dejavnosti, ki se izvajajo v prostorih inštituta.

Udeleženci so srečanje zaključili v prijetnem druženju s profesorji in asistenti, kjer so se obudili marsikateri spomini na študijske dni, prav tako pa se je vzpostavilo tudi nekaj novih povezav na strokovnem področju.
 
Zopet se je izkazalo, kako pomembna so srečanja Alumni kluba za ohranjanje vezi fakultete z njenimi diplomanti. Zelo pozitiven odziv diplomantov pa je dokaz, da se tudi diplomanti zavedajo pomembnosti ohranjanja stika s fakulteto.
 
vir: FE Krško
« Nazaj na seznam