Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

33. Bogatajev dan krških zdravstvenih delavcev

Objavljeno: Ponedeljek, 21.05.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
33.bogatajev dan - zd krsko (21)

Letošnji jubilanti po delovnem stažu na Bogatajevem dnevu

Minuli petek popoldan so zaposleni Zdravstvenega doma Krško obeležili svoj praznik - 33. Bogatajev dan. Kot je zbranim dejala direktorica zavoda Tatjana Fabjančič Pavlič, je srečanje priložnost za predstavitev pridobitev, pa tudi dosežkov in ciljev zaposlenih, ki so predani svojemu poklicu. Na strokovni ravni so letošnji Bogatajev dan posvetili promociji programa SVIT in predstavitvi dela Zdravstveno-vzgojnega centra, ki deluje v sklopu krške hiše zdravja.

V obdobju od lanskega do letošnjega praznika so nabavili digitalni RTG aparata za slikanje skeleta in pljuč ter prenovili prostore rentgenske diagnostike. Vgradili so dodaten ADG v prostorih šolskega dispanzerja, ki omogoča kontrolo sluha pri sistematskih pregledih otrok, preuredili prostore patronažne službe in uredili dodatne prostore nevrofizioterapije za potrebe razvojne ambulante. Na novo so uredili tudi prostore za novo splošno ambulanto dr. Nike Milanič in premestili prostore sterilizacije, v 3. nadstropju doma so za potrebe zdravstveno-vzgojnega centra osvežili predavalnico in zagotovili dva prostora za individualna
33.bogatajev dan - zd krsko (22)

V centru zdravstvene vzgoje delujejo Vlasta Curhalek, Adrijana Bukovec, Jerneja Korasa in Jerca Miklič

svetovanja ter nabavili ves potreben drobni inventar za izvajanje. Za potrebe patronažne službe so nabavili osebni vozili Škoda City Go in Fiat Pando ter vozilo Fiat Panda tudi za potrebe službenih voženj in čiščenja. Zdravstveno postajo Senovo so opremili z novim aparatom za laboratorijsko diagnostiko, nove aparature pa je kontrolo vida Optovista je bila deležna ordinacija medicine dela, za več ordinacij, in sicer za potrebe zobozdravstva, zobotehnike, diagnostičnega laboratorija, medicine dela, prometa in športa, nujne medicinske pomoči, splošne službe in RTG pa so nabavili medicinske aparature v vrednosti 176.000 evrov. Direktorica Fabjančič Pavličeva je v nagovoru zbranim in gostom še izpostavila, da so z notranjo reorganizacijo vzpostavili dodatno splošno ambulanto, pridobili nove zdravstvene programe, tako zdravstveni dom kot postaje priključili na optično internetno omrežje, nabavili pa tudi nov server, zagotovili varnostno kopiranje in shranjevanje podatkov. V navedenem obdobju so uspeli usposobit tudi dve skupini po deset prvih posredovalcev, in sicer PGD Veliki Kamen in in PGD Dolenja vas pri Krškem, v kratkem pa bodo pričeli pričeli z izobraževanjem prvih posredovalcev PGD Stranje. Enoletno obdobje je prineslo tudi določene spremembe na kadrovskem področju, sicer pa je v krškem zdravstvenem domu in na njegovih zdravstvenih postajah trenutno skupno 161 zaposlenih.

Tradicionalno so na dnevu zaposlenih v krškem javnem zdravstvu podelili jubilejne nagrade za 10, 20 in 30 let skupne delovne dobe in 20 let delovne dobe v ZD Krško, aktivnosti Zdravstveno-vzgojnega centra ZD Krško so predstavile izvajalke v njem, program SVIT Doroteja Kuhar iz NIJZ OE Novo mesto ter ambasadorka programa SVIT Marija Hrvatin, priložnostni kulturni program pa so izvedli otroci leskovške enote vrtca Mali princ ter Pihalni trio Glasbene šole Krško.

B. M.
« Nazaj na seznam