Časopis za pokrajino Posavje
22.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

4. srečanje uporabnikov in izvajalcev storitve Pomoč na domu

Objavljeno: Ponedeljek, 26.11.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
CSD Krško-Pomoč na domu-srečanje (12)

Razen dveh na srečanju prisotne izvajalke in izvajalce pomoči na domu z vodjo Carmen Rajer (prva z leve)

Minulo soboto je v krškem Hotelu City potekalo 4. srečanje uporabnikov in izvajalcev socialnovarstvene storitve Pomoč na domu, ki jo Center za socialno delo Krško izvaja na območju občin Krško in Kostanjevica na Krki za trenutno 202 uporabnika. Oskrbovalci zagotavljajo oskrbovancem pomoč od jutra do večera vse dni v letu.

25 oskrbovalcev zagotavlja pomoč oskrbovancem, ki zaradi starosti, bolezni ali invalidnosti niso več sposobni samostojno skrbeti zase, prav tako pa celotne oskrbe ne morejo več nuditi svojci ali zanjo nimajo možnosti, da lahko bivajo še vedno v domačem okolju. Kot je povedala vodja izvajajočega projekta Carmen Rajer, se največ pomoči nanaša na dostavo dnevnih obrokov in pomoč pri osebni higieni, v sklopu Pomoči na domu pa deluje tudi storitev Sopotniki, ki je namenjena brezplačnemu prevozu starejših oseb po opravkih, v prvih mesecih prihodnjega leta, predvidoma z mesecem februarjem, pa bodo pričeli tudi v praksi izvajati pilotni projekt MOST, namenjen integrirani oskrbi starejših in drugih pomoči potrebnih oseb na domu.

CSD Krško-Pomoč na domu-srečanje (22)

Rajerjeva z Jožefo Belinc

Navedenega srečanja, ki je namenjeno spoznavanju in druženju uporabnikov ter izvajalcev pomoči na domu izven domačega okolja, se je udeležilo prek 100 uporabnikov in njihovih svojcev, pri čemer so jim dobro počutje, glede na prednovoletni čas pa tudi obilo zdravja in osebne sreče v prihajajočem letu zaželeli poleg Rajerjeve še v. d. direktorice CSD Posavje Marina Novak Rabzelj, krški župan mag. Miran Stanko, kostanjeviški podžupan Robert Zagorc ter strokovna socialna delavka Mirjana Mlakar, ki je bila leta 1991 pobudnica ustanovitve storitve Pomoč na domu. Rajerjeva je simbolno obdarila tudi najstarejša udeleženca na srečanju, 93-letno Jožefo Belinc in 84-letnega Alojza Gregoršanca. Srečanje je potekalo v sproščenem in radostnem vzdušju, za dodatno prijetno razpoloženje pa so z nastopi poskrbeli plesna skupina Plesnega kluba Lukec, folkloristi Društva upokojencev Brežice, pevska zasedba Koledniki z Rake ter Ansambel Brežiški flosarji.

B. M.
« Nazaj na seznam
»