Časopis za pokrajino Posavje
20.04.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

62. skupščina Gasilske zveze Sevnica

Objavljeno: Sobota, 18.03.2017    Rubrika: NOVICE    Ogledov: 1042Redakcija
DSCN8679

V Krmelju se je odvijala redna letna skupščina Gasilske zveze Sevnica.

Včeraj so se v prostorih Prehrane pri Marjani v Krmelju zbrali na 62. skupščini delegatke in delegati 15-ih prostovoljnih gasilskih društev, ki delujejo v sevniški občini in so povezani v Gasilsko zvezo Sevnica. Le-ta šteje 2335 članic in članov.

DSCN8705

Gasilsko odlikovanje III. stopnje je prejala Irena Mavrič, članica PGD Sevnica, ki se je kasneje zahvalila za prejeta priznanja in odlikovanja v imenu vseh dobitnikov.

Za prijeten začetek skupščine, ki jo je vodilo delovno predsedstvo, so zapele članice septeta Fortuna iz Šentjanža, nato je zbrane nagovoril predsednik Gasilske zveze Sevnica Vincenc Knez. Predstavil je organizacijo delovanja sevniške gasilske zveze ter se zahvalil prostovoljnim gasilskim društvom v občini za uspešno delo v preteklem letu ter zaželel uspešno delo v tekočem. Pohvalil je sodelovanje z ostalimi gasilskimi društvi in zvezami v Posavju ter z Upravo RS za zaščito in reševanje.

DSCN8709

Gasilsko plamenico I. stopnje je prejel član PGD Breg Franc Kosem (v sredini).

Poveljnik GZ Sevnica, ki je tudi regijski poveljnik za Posavje ter član poveljstva Gasilske zveze Slovenije, Gašper Janežič je spregovoril o delovanju na operativnem področju. Povedal je, da je v lanskem letu v različnih intervencijah sodelovalo 950 prostovoljnih gasilcev in poklicnega gasilskega jedra. »Interveniralo se je v 45 prometnih nesrečah, trikrat ob nesreči v železniškem prometu, osemkrat ob poplavah, 24-krat smo nudili tehnično pomoč, 10 je bilo požarov na objektih, šest požarov v naravi, pet požarov zabojnikov in trije požari na prometnih sredstvih, posredovali smo ob šestih nesrečah z nevarnimi snovmi, dvakrat ob vetrolomu, dvakrat ob delovni nesreči, enkrat ob napadu živali na ljudi oziroma stvari in enkrat pri oboleli osebi, ob plazu, visokem snegu in ob nesreči v vodi ...« je nizal podatke Janežič, ki se je tudi zahvalil vsem gasilkam in gasilcem za dobro in korektno opravljeno delo, Občini Sevnica pa za posluh in urejeno financiranje, saj lahko le tako izvajajo zastavljene programe in dosegajo želene cilje.

V nadaljevanju so bila predstavljena in sprejeta še ostala poročila za minulo leto, in sicer je bilo predstavljeno poročilo o delu z mladimi prostovoljnimi gasilkami in gasilci, potek dela gasilk in gasilcev - članic in članov ter veterank in veteranov, predstavljen je bil zaključni račun in poročilo Nadzornega odbora GZ Sevnica. Sledila je predstavitev programa dela in finančnega načrta za leto 2017 ter nato podelitev priznanj in odlikovanj.

Čin gasilskega častnika I. stopnje so prejeli Ana Božič (PGD Zabukovje), Boštjan Repovž, Jožica Lamovšek, Miran Kramžar, Drago Kramžar, Julijana Flajs (vsi PGD Šentjanž). Čin gasilskega častnika II. stopnje so prejeli Matej Krajnc (PGD Zabukovje), Damjan Pajk (PGD Trnovec), Franjo Kožar in Matjaž Baumgartner (oba PGD Loka) ter Matjaž Vrisk (PGD Boštanj).

Predsednik Gasilske zveze Sevnica Vincenc Knez in poveljnik GZ Sevnica Gašper Janežič sta nato podelila še gasilska odlikovanja - gasilsko odlikovanje III. stopnje je prejala Irena Mavrič (PGD Sevnica), gasilsko plamenico III. stopnje Karel Tomažin (PGD Studenec) in gasilsko plamenico I. stopnje Franc Kosem (PGD Breg).

Zbrane na dogodku so nagovorili tudi predstavniki sosednjih gasilskih društev in zvez ter sevniški župan Srečko Ocvirk.

S. R.


 
« Nazaj na seznam
»