Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

70-letnica Društva upokojencev Brežice

Objavljeno: Sobota, 18.03.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
16. 03. 2017 (57) (Large)

Župan je društvu podelil plaketo Občine Brežice.

Društvo upokojencev Brežice je v četrtek, 16. marca, proslavilo 70-letnico delovanja vzporedno s pregledom letnega dela in z načrti v tekočem letu. Dogodek je potekal v športni dvorani Gimnazije Brežice z množično udeležbo članov društva in povabljenimi gosti.

DU Brežice je nastalo med prvimi v Sloveniji. V 70 letih se je zvrstilo 11 predsednikov in tajnikov ter 8 blagajnikov. Število članov je naraščalo in je leta 1997 doseglo kar 1859 članov, v jubilejnem letu pa to šteje 1365 članov in je najštevilčnejše v občini. »Pogled v prehojena leta nas lahko navdaja s ponosom in hvaležnostjo do vseh, ki so s svojim nesebičnim, vztrajnim in neutrudnim delom dosegli, da je društvo prepoznavno in cenjeno,« je v slavnostnem govoru povedala predsednica društva Jožica Sušin.

16. 03. 2017 (232) (Large)

Jubilejna torta

Župan Ivan Molan je ob jubileju društvu čestital s plaketo Občine Brežice. Da DU Brežice uspešno opravlja svoje človekoljubno poslanstvo, je povedal predsednik Združenja DU Slovenije Janez Sušnik. Predsednik Pokrajinske zveze DU Posavje Jožef Žnidarič se je zahvalil za vse dobro storjeno z besedami: »To so vaše nevidne nitke, ki tkejo prelepo preprogo med ljudmi, je prijateljstvo, sožitje in ustvarjanje. Vse to zmorejo ljudje, ki jim ni žal časa za dobro storjeno. Ni plačila, je pa premalokrat izrečena beseda – hvala.«
 
Čestitke z dobrimi željami so namenili tudi predsedniki ostalih DU v občini, poslanec v DZ Igor Zorčič in direktorica Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca Andreja Flajs s podarjeno veliko torto ter direktorica hotela slovenskih upokojencev Delfin v Izoli s košaro oljčnih vejic.
 
Predsednica Sušinova je v imenu članov društva podelila zahvale Mariji Milenovič, Veri Boh, Anici Kalin, Stanislavu Golobiču, Reziki Bogovič (častna članica), Heleni Vogrinc in Ivanu Molanu, ki je bil pokrovitelj jubilejnega dogodka.
 
Kulturni program so lepo oblikovali: Folklorna skupina z Zdravkom Dušičem, citrarka Julija Laznik, Ivana Vatovec, Reneja Mihelič, Stanka Pernišek, Elizabeta in Dragutin Križanič (Jagodni izbor DU) in s postavitvijo ustvarjenih ročnih del članic društva.

N. J. S., foto: M. Tokić
« Nazaj na seznam
»