Časopis za pokrajino Posavje
29.11.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Akcija brezplačnega odvoza salonitne kritine iz gospodinjstev v občini Sevnica

Objavljeno: Ponedeljek, 02.10.2023    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Salonitna kritina

V sevniški občini bo potekala varna odstranitev in brezplačen odvoz azbestne kritine za gospodinjstva.

Salonitna oziroma azbestna kritina je izjemno škodljiva za zdravje ljudi in okolje. S časom postopoma razpada, sprošča vlakna, s tem pa prodira v tla in ogroža podtalnico.

Odstranjevanje azbestne kritine zahteva posebne postopke in ustrezno ravnanje. Skrb za naše lokalno okolje je naša prioriteta, zato Javno podjetje Komunala d. o. o. Sevnica ob podpori Občine Sevnica tudi v letošnjem letu omogoča varno odstranitev in brezplačen odvoz azbestne kritine za gospodinjstva v občini Sevnica.

Akcija bo potekala v mesecu oktobru. Za naročilo brezplačnega odvoza se je potrebno dogovoriti za termin. Za naročilo termina in vse informacije v zvezi z brezplačnim odvozom pokličite na telefonsko številko 07 81 64 714 ali pišite na elektronski naslov mojca.jazbinšek@komunala-sevnica.si. Naročila se zbirajo od 2. do 16. oktobra.

V oktobru bo potekala tudi vsakoletna akcija zbiranja nevarnih odpadkov, odpadne ter še uporabne električne in elektronske opreme, odpadnih baterij in odpadnih sijalk. Zbiranje nevarnih odpadkov bo potekalo s premično zbiralnico 13. in 14. oktobra 2023 na določenih prevzemnih mestih, ki so objavljena na spletni strani Komunale Sevnica.

Skupaj ohranjamo naše okolje čisto tudi za naslednje generacije.

Vir: Občina Sevnica


 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte