Časopis za pokrajino Posavje
26.09.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Boštanj se razvija v sodobno mestno jedro

Objavljeno: Torek, 22.11.2016    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSCN6569

Trak na novem mostu čez potok Grahovica je z veseljem prerezala domačinka, saj je z novim mostom urejena tudi protipoplavna zaščita.

V mesecu praznovanja sevniškega občinskega praznika sta bili v današnjem poznem torkovem popoldnevu namenu predani dve za krajanke in krajane Boštanja pomembni ureditvi - nov most čez hudourniški potok Grahovica in daljši cestni odsek od železniške postaje v Boštanju do tamkajšnje osnovne šole.

DSCN6612

Na novo urejen odsek lokalne ceste v Dolenjem Boštanju so s prerezom traku predali namenu mlajši prebivalci naselja.

»Boštanj se je začel urejati po sodobnih mestnih standardih, kar prinaša določen napredek,« je dejal župan Srečko Ocvirk, član Sveta KS Boštanj Ivan Možic pa, da je bila obnova oz. novogradnja mostu čez potok Grahovica nujna, saj več kot 50 let star star most ni bil več dovolj varen, pa tudi območje okoli mostu je bilo potrebno protipoplavno urediti. »Most predstavlja krajšo pot za naselje Vrh ter Okič, kjer bi želeli, da se preplasti še en del ceste, ki je bila v celoti asfaltirana leta 1986,« je še dodal.

Novi pridobitvi so namenu predali predstavnik lokalne skupnosti Ivan Možic, sevniški župan Srečko Ocvirk in predstavnik izvajalca gradbenih del, domačin in direktor podjetja Gradnje d. o. o. Franc Povše. Pri slavnostnem prerezu traku preko novega mostu je sodelovala tudi v neposredni bližini potoka živeča gospa Klemenčič, pa direktor Komunale in domačin Mitja Udovč ter višji svetovalec za komunalno infrastrukturo na Občini Sevnica Rado Gobec. Pri prerezu traku na novo urejenem cestnem območju Dolenjega Boštanja so poleg župana, izvajalca del in predstavnika lokalne skupnosti Vinka Kneza sodelovali še na povabilo župana vsi prisotni na odprtju, ki so bili mlajši od 25 let.

Obe pridobitvi so s pesmijo obogatili Ljudski pevci Boštanj, za pogostitev in za zdravico so poskrbeli domačini oz. domačinke.
S. R.

« Nazaj na seznam
»