Časopis za pokrajino Posavje
23.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Če lahko, pomagaj, če ne moreš, pa ne delaj škode ...

Objavljeno: Četrtek, 21.06.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava 1318

Naslednja številka izide na 186. dan v letu, to je 5. julija.

Medtem ko se krški občinski praznik izteka, v nedeljo bo namreč praznični mesec zaključila tradicionalna speedway dirka za Zlati znak Občine Krško in Pokal Franca Babiča, ga bodo z več prireditvami obeležili v Bistrici ob Sotli. V prihajajoči soboti bo v tamkajšnjem kulturnem domu potekala tudi osrednja prireditev s podelitvijo priznanj. Najvišje, naziv častni občan, bo prejel upokojeni doktor veterine Jože Rainer, s katerim smo za tokratno številko Posavskega obzornika opravili tudi zanimiv osrednji pogovor.

Rainer je med drugim iskreno povedal, da je morda v življenju naredil tudi kaj narobe, a si je vselej rekel: če lahko, pomagaj, če ne moreš, pa ne delaj škode ...

Ljubiteljem kulture, predvsem likovne umetnosti, bo v danes izdanem časopisu nedvomno zanimiv obširen prispevek kostanjeviške Galerije Božidar Jakac, ki v svojih prostorih predstavlja srednjeevropsko zakladnico ekspresionizma. Vabijo vas na vrsto razstav, hkrati pa tudi na pester obrazstavni program. Lepo vabljeni tudi v Brežice, kjer se čez tri dni pričenja širše uveljavljen festival Brežice, moje mesto, in na vrsto poletnih prireditev različnih organizatorjev po Posavju.

Seveda pa smo se ob navedenih temah na dolgo ali na kratko razpisali o dogodkih minulih dveh tednov, kjer boste nedvomno našli kakšno zanimivo vsebino tudi zase, z na novo spisanimi temami pa vas bomo ponovno kratkočasili v četrtek, 5. julija. 
Učencem in srednješolcem, ki se konec tega tedna za dobra dva meseca poslavljajo od šolskih klopi, želimo čim bolj brezskrbne počitnice, vsem, ki pričenjate z dopustovanjem, pa, da bi vam dnevi, kjer koli že boste, služili za sproščanje in nabiranje moči za nove prihodnje izzive.

Uredništvo
« Nazaj na seznam