Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Danes dezinfekcija v radeški občini; podpora nedelujočim gospodarskim subjektom

Objavljeno: Petek, 10.04.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
dezinfekcija radece (1)

Z današnjega razkuževanja javnih površin, ki ga izvajajo delavci Komunale Radeče

Danes Komunala Radeče, ki je upravljavec javnih površin na območju občine Radeče, v sodelovanju s civilno zaščito občine in Občino Radeče izvaja že tretje (pred tem 28. 3. in 3. 4.) strojno in ročno razkuževanje parkirišč, pločnikov, stopnišč, ograj, ekoloških otokov, skupnih zabojnikov za odlaganje odpadkov, dovozov do javnih objektov, vhodov v javne ustanove idr., skratka, vseh površin, ki so s strani prebivalstva bolj obljudene ali z njim v neposrednem stiku.

dezinfekcija radece (2)
Poleg javnih površin v mestnem jedru Radeč bodo štirje delavci Komunale v ustrezni varovalni opremi izvedli do zgodnjih popoldanskih ur še dezinfekcijo površin in vhodov v objekte tudi na območju krajevnih skupnosti Vrhovo, Jagnjenica in Svibno.
Občina Radeče se uvršča med skupno 71 od 212 slovenskih občin, v kateri do zadnje obdelave podatkov še niso imeli uradno potrjene nobene obolele osebe z virusom COVID-19, kar gre pripisati tudi visoko izkazani osveščenosti tako prebivalstva kot vodstva občine, zavodov in podjetij, ki odgovorno vzpostavljajo pogoje za delo in življenje prebivalstva.

dezinfekcija radece (3)
Med njimi Komunala Radeče, ki bo, kot je povedala direktorica Brigita Stopar, v času trajajočih izrednih razmer vse gospodarske subjekte, ki zaradi vladnega odloka o začasni prepovedi ponudbe in prodaje blaga in storitev potrošnikom ne morejo izvajati svoje dejavnosti, oprostila plačila storitev odvoza komunalnih odpadkov. Do oprostitve plačila bodo upravičeni gospodarski subjekti, ki bodo na Komunalo bodisi po elektronski bodisi po navadni pošti podali zahtevek za oprostitev plačila, pod pogojem, da imajo v celoti poravnane obveznosti do podjetja. Sicer pa je župan občine Tomaž Režun v skladu s svojimi pooblastili že konec meseca marca sprejel tudi odredbo o začasni oprostitvi plačila najemnine in dela obratovalnih stroškov vsem najemnikom poslovnih prostorov, ki izvajajo tržno dejavnost v prostorih, ki so v lasti Občine Radeče. Začasna oprostitev plačila se bo upoštevala od sprejetja odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodaje blaga in storitev potrošnikom, to je od 16. marca dalje.

B. M., foto: Komunala Radeče

 
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte