Časopis za pokrajino Posavje
19.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Danes v vaših nabiralnikih počitniško obarvana številka Posavskega obzornika

Objavljeno: Četrtek, 18.07.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava-PO15-2019

Naslovnica današnje številke Posavskega obzornika

Pred malo daljšim odmorom, ki si ga bo privoščila ekipa ustvarjalcev našega časopisa (naslednja številka bo izšla čez tri tedne oz. 8. avgusta), je danes izšla nova, 15. številka Posavskega obzornika v tem letu s tematskimi stranmi Počitnice.

Na omenjenih straneh smo pozornost posvetili prehrani, ki je v vročih poletnih dneh še kako pomembna. Če se prehranjujemo pravilno in zdravo, nam ni treba skrbeti, da bi šlo pri tem karkoli narobe. Nasvete o zdravi (počitniški) hrani in pijači z bralci deli dipl. dietetičarka Blaženka Kranjec iz Centra za krepitev zdravja Brežice. Poleg tega boste našli tudi dobre ideje, kako kvalitetno preživeti počitnice doma, na katerem od počitniških taborov ali na bazenu.

Izpostavljamo tudi na novo uvedeno rubriko Argumenti na tnalu na tretji strani časopisa, na kateri smo soočili stališča devetih izbranih občinskih svetnikov in svetnic o nekaterih za našo regijo pomembnih (razvojnih) temah. Tokrat lahko preberete njihove poglede na lokalno in državno oblast, tretjo razvojno os in posavski šport. Na naslovni fotografiji pa lahko vidite utrinek nastajanja novih skulptur na celomesečnem Mednarodnem kiparskem simpoziju Forma viva, na katerem letos sodelujejo krški rojak Bojan Mavsar, Bolgar Robert Canev in Perujec Aldo Shiroma.

V tej številki smo se pogovarjali z ravnateljico OŠ Tržišče in predsednico Kulturno športnega društva Telče Zvonko Mrgole, ki je med drugim spregovorila tudi o našem odnosu do slovenske kulturne dediščine, ki ji veliko pomeni, zato skuša s svojim delovanjem v KŠD Telče kakšen drobec iz bogatega ljudskega izročila iztrgati pozabi. Na zadnji strani pa je objavljen krajši pogovor s krškim saksofonistom Bojanom Zupančičem – Župco, ki je v pomladnih mesecih blestel kot vodja Plesnega orkestra POP TV v šovu Zvezde plešejo.

Počitniško zastavljena številka med drugim prinaša tudi poročili s sej občinskih svetov v Brežicah in Krškem, prispevke o svečanem dvigu slovenske zastave pri spominskem obeležju na Zalokah, razglasitvi rezultatov in podelitvi spričeval novi generaciji dijakov in dijakinj, ki je maturirala, krajevnih praznikih KS Krško polje in KS Pišece, ajdovskih in kresnih zgodbah v Brezovski Gori, 40-letnici delovanja Doma upokojencev Sevnica, šestem srečanju pri Kalinu na Obrežju in Bregani, srebrnem jubileju vulkanizerstev Lašič in Furlan, Festivalu kulture Kostanjevica, obeh posavskih nogometnih klubih pred začetkom drugoligaške sezone, »oranžni« skupini iz Dobove, 35-letnici Mešanega pevskega zbora KUD Brežice, putrhu, banki in puhalniku iz cvičkovega hrama v Cirju pri Raki, mednarodnem uličnem festivalu Ana Desetnica v Krškem itd.

Branja za naslednje tri tedne do izida nove številke je torej več kot dovolj. Uživajte v teh poletnih dneh!

Uredništvo
« Nazaj na seznam