Časopis za pokrajino Posavje
18.10.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Defibrilator tudi pri krškem stadionu

Objavljeno: Torek, 14.11.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
Defibrilator Krško
Svet Krajevne skupnosti mesta Krško je sprejel odločitev, da KS kupi defibrilator, ki bo na voljo vseh 24 ur. Lokacija je bila izbrana tehtno in premišljeno, saj je ob stadionu Matije Gubca velika frekvenca tako otrok in mladostnikov kot vseh ostalih obiskovalcev, blizu pa je tudi Šolski center Krško-Sevnica.

Tako bo na zunanji strani - kot je prikazano v priloženi sliki - nameščen AED ali avtomatski zunanji defibrilator. To je naprava, ki s pomočjo električnega sunka lahko ponovno požene srce in s tem tudi reši življenje. Naprava je enostavna in povsem varna ter jo ob sledenju navodilom lahko uporablja vsakdo.

»Ker je vsaka minuta pri tem pomembna, se tega zavedamo tudi v Krajevni skupnosti mesta Krško. Zato smo pristopili k temu in zagotovili sredstva znotraj razpoložljivosti obstoječih sredstev. V okviru krajevnega praznika pa bomo izvedli promocijo in ozaveščanje o uporabi in načinu uporabe defibilatorja. Tako tudi mi prispevamo k širjenju mreže defibilatorjev v naši občini, ki so na voljo vseh 24 ur,« je sporočila predsednica sveta Krajevne skupnosti mesta Krško mag. Nataša Šerbec.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»