Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Diplome prejela osma generacija energetikov

Objavljeno: Četrtek, 29.11.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
fakulteta za energetiko-podelitev diplom (51)

Osma generacija diplomiranih energetikov

Podelitev in prejem diplomskih listin pomeni svečan dan slehernemu študentu, prelomnico na življenjski poti, potrditev vloženega truda in dela. Pomeni osebno rast, radost in ponos prejemnika, pa tudi ponos svojcev diplomantov, ki so se v sredinem popoldnevu udeležili svečanosti Fakultete za energetiko na gradu Rajhenburg.

V študijskem letu 2017/2018 je študij na krški Fakulteti za energetiko Univerze v Mariboru uspešno zaključilo študij na visokošolskem strokovnem, univerzitetnem ter magistrskem študijskem programu Energetika skupno 37 študentk in študentov (lani 40), od tega 21 študentov visokošolskega strokovnega študijskega programa Energetika, 8 študentov univerzitetnega študijskega programa Energetika ter 8 študentov magistrskega študijskega programa Energetika.

Kot je v nagovoru diplomantom in zbranemu občinstvu dejal dekan, red. prof. dr. Bojan Štumberger, je krška fakulteta relativno mlada fakulteta, vendar se ob posluhu lokalne skupnosti in podpori matične univerze nenehno razvija in je vedno bolj prepoznavna. Dekan je diplomantom zaželel, da bi znali čim bolj uspešno uporabili osvojena znanja na poklicni poti in da bi ob tem doživljali osebno rast tudi v zasebnem življenju. K temu je izr. prof. dr. Lučka Lorber, še zadnjič v vlogi prorektorice Univerze v Mariboru, dodala, da se mariborska univerza po kakovosti uvršča med tri odstotke najuspešnejših univerz na svetu in da so univerze ključen akter sprememb v družbi. Ta pa je, in sleherni posameznik kot del nje, uspešen le, če deluje v korist ljudi, je še poudarila. Diplomantom je ob tej priložnosti čestital tudi prodekan za študentska vprašanja na fakulteti Boštjan Krošelj, podelitev, ki jo je vodila Klara Eva Kukovičič, pa je s klavirskim nastopom popestrila mlada pianistka Alja Šinkovec in v uvodu slovesnosti Rajhenburški oktet z odpeto študentsko himno Gaudeamus.

V desetletju od ustanovitve Fakultete za energetiko je v programih Energetike študij uspešno zaključilo skupno že 363 študentov, od tega 158 študentov visokošolskega strokovnega študijskega programa, 94 študentov univerzitetnega študijskega programa, 110 študentov magistrskega študijskega programa ter en študent doktorskega študijskega programa.

B. M.
« Nazaj na seznam
»