Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Donacija rib Domu starejših občanov Krško

Objavljeno: Petek, 10.04.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Ribogojstvo Colaric (2).

Donacija rib

Ribogojstvo Colarič z Dobrave pri Kostanjevici je včeraj Domu starejših občanov Krško doniralo 50 kg rib v skupni vrednosti okoli 500 evrov.

V ribogojnici Colarič gojijo afriškega soma. Kot pravi Mojca Colarič, sta se z možem za to vrsto rib navdušila, saj ob upoštevanju nekaj osnovnih načel dela in higiene v sami ribogojnici samo gojenje teh rib ni tako zahtevno. Meso afriškega soma je precej čvrsto, okus in vonj sta zelo nevtralna, za ribo bi lahko rekli "brez vonja po ribi",  fileji se pripravijo tako, da so brez kože in brez kosti. "S kakovostno vzrejeno ribo, ki ima te prednosti 'brez kože, brez kosti, brez specifičnega vonja po ribi', smo kmalu prepričali naše glavne odjemalce in kupce, to so šole in vrtci," pravi Colaričeva. "Danes, ko smo v času karantene in so šole in vrtci zaprli svoja vrata, ostajajo tudi naše ribe doma. Zato smo se odločili, da preden gredo ribe v prerast, da če jih že ne moremo vse prodati, je bolje, da jih nekomu podarimo in njemu kot nam polepšamo dan, še posebej sedaj pred prazniki. In če smo nekomu polepšali dan, potem je naš cilj dosežen," pojasni.

Ob tem velja še enkrat poziv k lokalni oskrbi – kupujmo lokalno pridelano hrano. Tržnica Videm je do nadaljnjega zaprta, a lokalne izdelke lahko kupite tudi pri ponudnikih ali se dogovorite za lokacijo prevzema. Naročeno naj gre iskat ZDRAVA oseba.

Vir. Občina Krško
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte