Časopis za pokrajino Posavje
21.11.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu odprt za dialog s podjetji

Objavljeno: Četrtek, 07.12.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSCN3454

Vladna ekipa s premierom dr. Mirom Cerarjem ter nekaterimi člani SMC si je ogledala proizvodne prostore Stillesa pod vodstvom predsednika uprave Roka Barbiča.

V okviru včerajšnjega obiska Vlade RS v Posavju je predsednik vlade dr. Miro Cerar obiskal tudi tri sevniška podjetja - Stilles, ki bo 18. decembra odprlo prenovljeno stavbo nekdanje sušilnice, v kateri so preurejeni prostori za razstavne in prodajne eksponate priznanega stilnega pohištva. Sledil je ogled Kopitarne, najstarejšega podjetja v Sevnici, ki v letošnjem letu obeležuje 130-letnico, in nato še podjetja Tanin, ki svoje priložnosti uspešno išče in ustvarja na globalnem trgu.

DSCN3470

Državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Aleš Cantarutti si je po ogledu vzal čas za novinarska vprašanja.

»Prizadevamo si za vzpostavitev čim bolj prijaznega poslovnega okolja tako za domača podjetja kot za potencialne tuje investitorje. Ena zadnjih stvari, ki smo jih vložili in poslali v državni zbor, je zakon o spodbujanju investicij, s katerim bomo izenačili slovenske in tuje investitorje ter s tem omogočili tudi podjetjem, kot je Stilles, da kandidirajo za razvojna sredstva oziroma za sredstva pri širjenju proizvodnje. Na našem ministrstvu in tudi na nekaterih drugih objavljamo razpise, s katerimi skušamo z evropskimi kohezijskimi sredstvi pomagati podjetjem predvsem pri raziskavah in razvoju inovativnosti, uvajanju digitalizacije, pri spodbujanju izobraževanja, pri pridobivanju novih veščin in kompetenc. Aktivnosti je precej in to počnemo z roko v roki z gospodarstvom,« je po zaključenem ogledu podjetja Stilles dejal državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Aleš Cantarutti. »Vsa podjetja, ki imajo kakšne težave, za katere mislijo, da bi jih lahko rešili skupaj, naj se oglasijo na našem ministrstvu. Sedli bomo skupaj in poiskali primerne rešitve,« je zaključil.

S. R.
« Nazaj na seznam
»