Časopis za pokrajino Posavje
20.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Državni svetniki obiskali posavske energetske objekte

Objavljeno: Sreda, 09.05.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC40335

Delegacija Državnega sveta v NEK ...

Delegacija Državnega sveta RS, v kateri so bili  predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca ter državni svetniki Srečko Ocvirk, Bojan Kekec in Tomaž Horvat, je v torek obiskala energetske družbe v Posavju. V okviru obiska v skupini GEN so si ogledali Nuklearno elektrarno Krško, HE Brežice in Termoelektrarno Brestanica.

Kot je ob obisku povedal gostitelj, direktor GEN energije Martin Novšak, je do obiska prišlo na obojestransko pobudo in interes, saj je Posavje pomembna energetska regija, Državni svet pa ima pomembne naloge tako pri oblikovanju javnega mnenja kot v formalnih postopkih.

DSCF1579 (Large)

... HE Brežice ...

Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca je vtise z obiska ocenil kot zelo pozitivne. Kot je dejal, mora Državni svet kot soodločevalec pri energetski politiki mora vedeti kaj več, kot ve povprečna javnost, zato smo se želeli na kraju samem prepričati najprej o varnosti in ekološki sprejemljivosti posameznih energetskih rešitev. Poudaril je, da državni svetniki enakopravno in enakomerno zastopajo različne interese ter so radi strokovno seznanjeni s problematiko, o kateri soodločajo.
 
Pobudnik obiska je bil državni svetnik iz Posavja, sevniški župan Srečko Ocvirk. Srečanje je označil za seznanitveno in nepolitično ter izrazil upanje, da bo pripomogel k dolgoročni, stabilni politiki v energetiki in posledično v celotnem ostalem gospodarstvu.

DSCF1701 (Large)

... in TEB

Več pa v jutrišnjem Posavskem obzorniku.
 
P. P., foto: P. P., B. Colarič in NEK
 
« Nazaj na seznam