Časopis za pokrajino Posavje
2.12.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

DU Brežice: 56 stanovalcev v rdeči coni, sedem obolelih s covidom-19 je umrlo

Objavljeno: Torek, 27.10.2020    Rubrika: NOVICE Redakcija
40_let_doma_upokojencev_brezice (68)

Dom upokojencev Brežice (foto: arhiv PO)

Iz Doma upokojencev Brežice so danes zjutraj sporočili, da so testi, ki so jih opravili v nedeljo, pokazali, da imajo še dve dodatni okužbi pri stanovalcih. Trenutno je v rdeči coni nameščenih 56 stanovalcev in stanovalk. Ena stanovalka in stanovalec sta hospitalizirana. Pri zaposlenih sta bili potrjeni še dve okužbi, skupaj je tako okuženih 16 zaposlenih.

Žal pa sporočajo tudi slabo novico: za sedem stanovalcev in stanovalk, ki so oboleli za covidom-19, se je življenjska pot zaključila. Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Zahvaljujejo se vsem, ki ste se že odzvali na njihovo povabilo k sodelovanju kot prostovoljci. Kot zatrjujejo, se na različne načine trudijo nadomestiti velik izpad kadra, zato je pomoč vsakega posameznika v tej situaciji izredno dragocena. V teh dneh vas bodo tudi kontaktirali za konkretne dogovore, obljubljajo. Še posebej se zahvaljujejo upokojeni sodelavki, ki se jim je pridružila, da jim nudi pomoč pri delu.

"Kljub bolezni, ki je udarila med nas in nas postavila v nove tirnice, ostajamo optimistični, ohranjamo dobro voljo in upanje, da bo kmalu bolje. V teh negotovih časih vam želimo, da ohranjate upanje v dobro, da zmorete sprejeti dane okoliščine in zaupati, da bo še vse dobro," so še zapisali.

R. R., vir: DU Brežice
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

26.11.2020 | Redakcija

Ribe so lovile v vrečo iz jute

07.05.2020 | Redakcija

Lesen hladilnik na led

27.11.2019 | Redakcija

Staro napajalno korito