Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Energetska pobarvanka in spletna igra za najmlajše

Objavljeno: Četrtek, 31.01.2019    Rubrika: NOVICE Sporočilo
EnergetkovePustolovscineFinal
Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru je partner mednarodnega projekta Interreg CENTRAL EUROPE 2014- 2020 “TOGETHER - TOwards a Goal of Efficiency THorugh Energy Reduction". Cilj projekta je povečati energetsko učinkovitost v javnih zgradbah s spreminjanjem navad uporabnikov.

Za ozaveščanje otrok o smotrnejši rabi energije v javnih ustanovah sta nastali dve poučni e-knjigi za otroke:
 
»Energetkove pustolovščine v zelenem vrtcu« je pobarvanka, namenjena najmlajšim otrokom za razvijanje kreativnosti, spodbujanje domišljije in krepitev ročnih spretnosti. Je hkrati tudi poučna, saj na poljuden način predstavi, kako pomembno je, da varčujemo z energijo, in kako s tem pripomoremo k očuvanju narave. Vabljeni, da skupaj z otroci, s preprostimi in enostavnimi nasveti, pomagate Energetku racionalneje porabljati vodo, elektriko in druge vire energije.
VaruhiPlanetaObjava


Pobarvanka je brezplačna in je na voljo na http://www.planetdefenders.si/energy_stories.html.
 
»Varuhi Planeta« je knjiga in spletna igra, namenjena otrokom. Z Zeleno enciklopedijo lahko otroci osvojijo znanja o podnebnih spremembah, spoznajo različne vrste obnovljivih in neobnovljivih virov energije, osvojijo nasvete o varčevanju z energijo doma in v šoli, se naučijo pravilnega ločevanja in ravnanja z odpadki, itd. Kviz popelje igralca po poti od šole do doma in mu pokaže, kje okrog nas so viri energije in kako jih učinkovito izrabiti. Namen igre je spodbujati otroke k pravilnemu ravnanju glede izrabe energije za zaščito našega Planeta pred negativnimi vplivi. Vabljeni k raziskovanju, prebiranju nasvetov o učinkovitem ravnanju z energijo ter predvsem prenosu osvojenega znanja tudi svojim prijateljem in znancem.
 
Spletna igra je dostopna na http://www.planetdefenders.si/.
 
Vir: FE Krško
 
 
 
« Nazaj na seznam
»