Časopis za pokrajino Posavje
27.02.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Evropska sredstva povezujejo: potujoča fotografska razstava dobrih zgodb, ki povezujejo Slovenijo

Objavljeno: Petek, 22.01.2021    Rubrika: NOVICE Sporočilo
EUprojekti (2)
Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je skupaj z nekaterimi slovenskimi občinami pripravila fotografsko razstavo z naslovom Evropska sredstva povezujejo, pri kateri sodeluje tudi Občina Krško. Razstava je bila prvič postavljena novembra v Veliki Polani, z včerajšnjim dnem pa se je preselila v Krško, na Trg Matije Gubca. Občina Krško se v sklopu te razstave predstavlja s projektom Integrirana oskrba v občini Krško – projekt MOST. Na ogled bo do 4. februarja 2021.

Z razstavo želi Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko prikazati pomen evropskih sredstev za razvoj in povezovanje na različnih področjih. Evropska sredstva nas namreč povezujejo na različne načine, vsak dan in na vsakem koraku. Povezujejo nas, ko se peljemo po novih cestah, kolesarskih stezah, ko prečkamo most ali takrat, ko pustimo avto na P+R parkirišču in se s kolesom odpeljemo v službo.
EUprojekti (3)
Evropska sredstva povezujejo otroke na urejenih igriščih, šolajočo mladino pri številnih dejavnostih, starejše pri druženju z mladimi, zaposlene pri vsakodnevnem delu. Evropska sredstva nas povezujejo pri skrbi za okolje, ohranjanju narave, pri pridobivanju novih znanj in razvoju podjetniških idej. Evropska sredstva nas povezujejo preko tisočih projektov, ki smo jih ustvarili skupaj. V vsaki občini, v vsaki regiji, širom po Sloveniji. 

Na fotografski razstavi je predstavljenih samo nekaj uspešnih zgodb iz vseh 12 razvojnih regij, ki jih v Sloveniji pišemo z evropskimi sredstvi. Povezani jih želimo pisati še naprej.  Dobre zgodbe in prihodnost izvajanja kohezijske politike lahko spremljate na www.eu-skladi.si
 
Razstava je nastala v sodelovanju z občinami Benedikt, Celje, Cirkulane, Grosuplje, Krško, Ljubljana, Lukovica, Mirna Peč, Murska Sobota, Novo mesto, Ribnica, Semič, Šentjur in Velika Polana in upravičenci sofinanciranih projektov. Aktualno dogajanje v zvezi z razstavo spremljajte na https://www.facebook.com/EUSkladi/.

Vir: Občina Krško
 
« Nazaj na seznam