Časopis za pokrajino Posavje
19.04.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: Parada učenja v Krškem

Objavljeno: Sreda, 17.05.2017    Rubrika: NOVICE    Ogledov: 2002Redakcija
DSC_6857

Na stojnicah in na odru se predstavlja 23 organizacij.

Ploščad pred Kulturnim domom Krško oz. na trgu Matije Gubca je danes prizorišče Parade učenja - dneva učečih se skupnosti v organizaciji Ljudske univerze Krško.

Gre za osrednjo prireditev v okviru Tedna vseživljenjskega učenja, katerega koordinatorica za Posavje je že 22. leto zapored Ljudska univerza Krško in v katerem se bo v sodelovanju z 29 organizacijami od 12. maja do 30 junija zvrstilo 92 prireditev. Na Paradi učenja, ki danes poteka še v 14 mestih po Sloveniji, sodeluje 23 organizacij, ki se predstavljajo tako na stojnicah kot na odru. »Vse skupaj pa je seveda namenjeno motivaciji in promociji vseživljenjskega učenja, s ciljem, da bi se vse generacije čim bolj vključevale v učenje v celotnem življenjskem obdobju,« je povedala direktorica LU Krško Nataša Kršak. Prvo Parado učenja so organizirali lani, lani je za Posavje potekala v Radečah, letos pa so bili uspešni na javnem razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki prireditev, s pomočjo Občine Krško, tudi financira.

Na odprtju prireditve sta zbrane poleg Kršakove nagovorili še krška podžupanja Ana Somrak in predstavnica Andragoškega centra Slovenije Zvonka Pangerc Pahernik. Čez dan so se na odru zvrstili še številni glasbeni, pevski, plesni in gledališki nastopi, podelili pa so tudi nagrade udeležencem natečaja »Učenje razgiba življenje«.

P. P.
 
« Nazaj na seznam
»