Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: v Brežicah bučno vstopili v novo leto, silvestrovali tudi v Krškem

Objavljeno: Torek, 01.01.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
silvestrovanje_brezice59

Ob nastopu novega leta v Brežicah ni manjkalo objemov, stiskov rok, poljubov in odpiranja penine.

V leto 2019 so na javnih silvestrovanjih na prostem vstopili tudi v Posavju, najbolj glasno in bučno je bilo na glavni brežiški ulici, kjer je lepo število ljudi pred Mestno hišo skupaj s člani skupine Harmonk'n'roll, ki so poskrbeli za zabavo, odštevalo zadnje sekunde minulega leta.

silvestrovanje_brezice55

Ko je ura odbila polnoč, je novemu letu nazdravil tudi brežiški župan s povezovalko in člani glasbene skupine

Tik pred polnočjo je zbrane, med katerimi je bilo tudi tokrat veliko mladih in ki so malo prej še vneto plesali, nato pa se nagnetli pod odrom, da bi skupaj pričakali novo leto, pozdravil brežiški župan Ivan Molan in poudaril, da je že 15. leto zapored nagovoril obiskovalce silvestrovanja v Brežicah, ter izrazil zadovoljstvo, da je to silvestrovanje vsako leto dobro obiskano in se imajo ljudje super. "V vseh teh letih se je v Brežicah marsikaj spremenilo, pomembno pa je, da silvestrovanja in druge prireditve ostajajo ter se imamo lepo," je povedal in vsem zaželel, naj se imajo radi, uživajo v sedanjosti ter delajo načrte za prihodnost, predvsem pa naj bo leto 2019 srečno, zdravo in uspešno. Sledilo je odštevanje zadnjih sekund starega leta in bučno proslavljanje z odpiranjem penine, objemi, poljubi, stiski rok pa tudi manjšimi ognjemeti, pri čemer je Jasmina Spahalić, ki je vodila skozi silvestrski večer, omenila, da se je tudi brežiška občina pridružila številnim slovenskim občinam, ki so se odrekle ognjemetu. Sledila je zabava pozno v noč oz. v zgodnje novoletno jutro. Silvestrovanje v Brežicah, za katerega je poskrbel brežiški Zavod za podjetništvo, turizem in mladino, je sicer potekalo tudi že dan prej, ko se je verjetno še nekoliko številnejša množica zabavala ob zvokih Dejana Vunjaka in Petkove pumpe.

silvestrovanje_krsko02

Na videmski ploščadi je bilo kljub manjšemu obisku vseeno veselo, nekateri so tudi zaplesali.

Silvestrovanje na prostem so po nekaj letih premora zdaj že drugo leto zapored pripravili tudi v Krškem na Trgu Matije Gubca, kjer je dvodnevni silvestrski program z dogajanjem tako za najmlajše kot tudi ostale generacije pripravila ekipa KUD Posavje prireditve. Če je prvi dan, v nedeljo, lokalna skupina D'palinka band na trg privabila veliko število obiskovalcev, je bilo na sam silvestrski večer obiskovalcev dosti manj, a so se ob zvokih ansambla Fantje izpod Lisce in stojnicah s pijačo kljub temu dobro zabavali in v dobri družbi pričakali novo leto.

Dobre želje in pozitivne stvari za leto 2019 izrekamo tudi v uredništvu Posavskega obzornika in portala www.PosavskiObzornik.si!

R. R.
« Nazaj na seznam
»