Časopis za pokrajino Posavje
26.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Globoški Gumbki so se razveselili novih prostorov

Objavljeno: Sreda, 22.05.2019    Rubrika: NOVICE Redakcija
vrtec_globoko_otvoritev_novih_prostorov66

Nove prostore za oddelek najmlajših otrok vrtca pri OŠ Globoko so si ob otvoritvi navzoči tudi ogledali.

V sredo dopoldne je v dvorani KS Globoko s krajšim kulturnim programom in kasneje svečano otvoritvijo potekala uradna predaja namenu novih prostorov vrtca pri OŠ Globoko. V tem šolskem letu je globoškemu vrtcu s podporo Občine Brežice uspelo zagotoviti kvalitetnejše prostorske pogoje za oddelek najmlajših otrok – Gumbkov.

vrtec_globoko_otvoritev_novih_prostorov62

Ravnateljica in župan ter vzgojiteljici ob simboličnem odprtju novih prostorov vrtca

Kot je razložila ravnateljica OŠ Globoko Rozika Vodopivec, so še posebej veseli, da so uspeli urediti prostore in opremo za najmlajše v Globokem. Že dlje časa se borijo s prostorsko stisko tako v šoli kot v vrtcu, tako da so jim kot trenutna in začasna rešitev namenjeni prostori v prosvetnem domu. »S starejšo skupino, Sončki, tu domujemo že 14 let, zdaj pa smo se na novo lokacijo preselili še z najmlajšimi, v šoli pa imamo še vedno dve učilnici, ki sta namenjeni dvema igralnicama,« je opisala in omenila, da imajo v vrtcu skupno 61 otrok v štirih oddelkih (Gumbki, Zvezdice, Balončki in Sončki). Dodala je, da imajo težave s prostorskimi pogoji za izvajanje pouka in drugih aktivnosti, zato si vsi skupaj želijo, da bodo v Globokem nekoč pridobili nove prostore za šolo in vrtec.

vrtec_globoko_otvoritev_novih_prostorov44

Kulturni program, katerega rdeča nit je bil Maček Muri, so oblikovali otroci iz vseh štirih oddelkov globoškega vrtca in otroški pevski zbor šole.

Brežiški župan Ivan Molan je poudaril, da je prostore nekdanje pošte, v katerih je zdaj oddelek najmlajših otrok globoškega vrtca, občina odkupila in zagotovila sredstva za preureditev dodatnih prostorov za vrtec (slabih 45 tisoč evrov). »Pomembno je, da smo omogočili dodatne prostore, saj bodo le-ti ob gradnji nove šole v prihodnosti še kako potrebni in bodo omogočili, da bodo lahko otroci v času gradnje ostali v domačem kraju. Pomembno je tudi, da se zagotavljajo dobri pogoji za današnje generacije otrok na šoli, zato smo lani zamenjali dotrajana okna na šolski stavbi,« je še povedal in nato ravnateljici izročil tri knjižice, ki bodo v spomin vsem najmlajšim na uradno otvoritev novih prostorov vrtca. V imenu KS Globoko je navzoče pozdravil in jim namenil nekaj besed še Franc Kene.

V kulturnem programu so seveda nastopili otroci vseh štirih oddelkov vrtca, ki so prikazali nekaj utrinkov prireditve ob dnevu družin, ki je v Globokem potekala 16. maja in katere rdeča nit je bil letos Maček Muri. Vrtec pri OŠ Globoko namreč sodeluje v večletnem projektu ZRSŠ Objem, ki ga povezujejo z dejavnostmi internega knjižnega projekta Skrivnostna torbica in katerega glavni namen je spodbuditi starše, da berejo svojim otrokom, ter s tem vplivati na družinsko branje. Na podlagi tega so nastali tudi zanimivi in izvirni družinski izdelki na temo Mačka Murija, ki so na ogled v preddverju dvorane KS Globoko. Nastopil je tudi otroški pevski zbor OŠ Globoko pod vodstvom Maje Sakelšek, ki je pred dvema tednoma na regijskem tekmovanju otroških PZ v Semiču prejel srebrno priznanje. Za vezno besedo programa je poskrbela Katarina Slakonja, vzgojiteljica v vrtcu Globoko.

R. R.
« Nazaj na seznam