Časopis za pokrajino Posavje
19.09.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Investicije Občine Brežice za večjo prometno varnost – obnova Trdinove ulice v Brežicah

Objavljeno: Petek, 10.09.2021    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Trdinova ulica

Obnova Trdinove ulice v Brežicah

Občina Brežice redno namenja sredstva za investicije, ki izboljšujejo varnost za udeležence v prometu. V letu 2021 občina ureja Trdinovo ulico v dolžini 300 m na odseku med Hrastinsko ulico in ulico Marof v Brežicah. Cilj investicije je rekonstrukcija ceste, izgradnja pločnika in umirjanje prometa za večjo varnost udeležencev v prometu. Gradbena dela bodo predvidoma končana do konca leta 2021.

Dotrajano vozišče Trdinove ulice

Dotrajano vozišče Trdinove ulice

Kot je dejal župan Ivan Molan (izjava), občina ureja Trdinovo ulico fazno – v letih 2018 in 2019 je bila izvedena 3. faza, v letu 2021 se bo uredila 2. faza, spomladi naslednje leto pa še krajša 1. faza. Druga faza obsega urejanja oz. obnovo Trdinove ulice na odseku med Hrastinsko ulico in ulico Marof (jug). Namen projekta je tudi umiriti promet, zato je predvideno, da se križišče Hrastinske in Trdinove ulice izvede v platoju, od križišča Hrastinske proti jugu se rekonstruira dotrajano vozišče, na vzhodno stran vozišča pa se umesti 2–2,5 m širok pločnik. Po celi ulici se hitrost omeji na 30 km/h, na vozišču pa bo označeno, da si cesto z vozili delijo kolesarji. Pogodbena vrednost investicije znaša cca. 225.000 evrov, sredstva zagotavlja proračun Občine Brežice.

Tretja faza obnove Trdinove ulice je bila dokončana v l. 2019, obsegala je dela na 160 m dolgem odseku med Dobovsko cesto in ulico Marof-jug v vrednosti 149.000 evrov. Obsegala je rekonstrukcijo vozišča z ustrezno prilagoditvijo oz. izboljšanjem tehničnih elementov ceste ter izgradnjo pločnika v širini 2,5 m. Odsek je bil tudi razsvetljen z novo cestno razsvetljavo, urejeno je bilo odvodnjavanje in prilagojena vsa potrebna infrastruktura, kar je pomembno izboljšalo prometno varnost na odseku, kjer je bil prej nepregleden in nevaren ovinek.

Vir: Občina Brežice
« Nazaj na seznam
»