Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Investicije v občini Radeče potekajo po načrtih

Objavljeno: Sobota, 24.06.2017    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSCN0148

Radeški občinski svet se je sestal na 17. redni seji, v prihajajočih dneh pa naj bi potekala še korespondečna seja.

V četrtek se je na 17. redni seji v prostorih sejne sobe radeške občinske uprave sestal tamkajšnji občinski svet in obravnaval več aktualnih tem. Med prvimi točkami dnevnega reda so svetnice in svetniki najprej prisluhnili direktorici CSD Laško Polonci Teršek ter nato dali soglasje k novi, nekoliko višji ceni socialno varstvene storitve Pomoč družini na domu, ki stopi v veljavo s 1. julijem 2017. Uporabnice in uporabniki bodo za omenjeno storitev po novem odšteli 4,13 €/uro v času delovnih dni; 5,78 €/uro za nedeljsko delo in 6,19 €/uro na dan državnega praznika in dela prostega dne (ceno do polne storitve subvencionira Občina Radeče iz proračuna).

Članica Nadzornega odbora Občine Radeče Majda Lončar je podala poročilo nadzornega odbora, ki je po pregledu delovanja JZ KTRC Radeče podal tudi nekaj priporočil za izboljšanje delovanja. Po opravljenem rednem nadzoru poslovanja Zdravstvenega doma Radeče je nadzorni odbor ugotovil, kot je navedla Lončarjeva, hujšo kršitev in nepravilnosti, zato bo odbor o tem obvestil pristojne službe.

O izvrševanju proračuna za prvih pet mesecev je spregovoril župan Tomaž Režun, ki je dejal, da vse teče po načrtih in tudi obljubljeni pločniki na Jagnjenici, o katerih je spraševala Helena Bregar Šramel, naj bi bili zgrajeni še v letošnjem letu. Občinska finančnica Marta Ašič je podala pojasnila o rebalansu proračuna, o načrtovanih investicijskih projektih je spregovoril mag. Matjaž Šušteršič, višji svetovalec za projektno delo in investicije na Občini Radeče.

V zaključnem delu občinske seje so prisotni soglašali z nakupom nepremičnine ob uvozu z obvoznice na lokalno cesto Radeče - Podkraj - Hrastnik in zemljišč na Dobravi, strinjali so se s prodajo treh stanovanj v občinski lasti na Titovi ulici v Radečah, vendar pod pogojem, da stanovalci ostanejo v stanovanjih. Za stanovanjski objekt, ki je potreben celovite obnove, bo kupec odštel 15 tisoč evrov.

Podžupan Janez Prešiček, ki je tudi predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, je predstavil imena kanditov za priznanje Občine Radeče za leto 2017 in tako bodo na septembrski slovesnosti ob občinskem prazniku podelili dva srebrnika in en zlatnik, predloga za častnega občana ni bilo. Srebrnika bosta prejela Miran Grahek in KD Vis sv. Peter Radeče, zlatnik bo prejela Jolanda Mohar.

S. R.

 
« Nazaj na seznam