Časopis za pokrajino Posavje
6.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Iščejo prostovoljke in prostovoljce za šivanje zaščitnih mask

Objavljeno: Sobota, 04.04.2020    Rubrika: NOVICE Sporočilo
Maske, Obcina Sevnica (1)

Zaščitne pralne maske

Uporaba zaščitnih mask in rokavic je z uredbo Vlade Republike Slovenije postala obvezna v zaprtih javnih prostorih. Zaščitne maske uporabljajo tudi vsi vključeni v sistem zaščite in reševanja ter vsi, ki so v teh izrednih razmerah delovno aktivni in delajo v zaprtih prostorih.

V zadnjih dneh smo priča različnim akcijam po vsej državi, ko tako država, kot lokalne skupnosti, različne organizacije, podjetniki in prostovoljci delujejo povezano s ciljem zagotovitve zaščitnih mask. Tudi Občina Sevnica in Štab civilne zaščite občine Sevnica sta v tem tednu aktivno iskala različne rešitve, s pomočjo katerih bi občankam in občanom omogočila dostop do zaščitnih mask.

Vezirji, Obcina Sevnica (3)

Vizirji za zaščito obraza

Občina Sevnica je včeraj vsem odprtim prodajalnam na območju občine dostavila pralne maske in vizirje za zaščito obraza, z željo, da so vse prodajalke in prodajalci, ki ostajajo na svojih delovnih mestih ter s tem pomagajo pri oskrbi občank in občanov z nujnimi življenjskimi potrebščinami, ustrezno zaščiteni.

NA VOLJO MATERIAL ZA IZDELAVO MASK, IŠČEJO ŠIVILJE

Občina Sevnica in Štab civilne zaščite občine Sevnica sta prav tako nabavila material za izdelavo 10.000 kosov zaščitnih mask za enkratno uporabo. Maske bodo v naslednjih dneh pričeli izdelovati prostovoljci in zaposleni na Občini Sevnica.

Blago, Obcina Sevnica (1)

Blago podjetja Inplet za izdelavo mask

Podjetje Inplet Pletiva pa je Občini Sevnica in Civilni zaščiti doniralo 30 metrov blaga, za šivanje mask za večkratno uporabo. Občina Sevnica vabi vse prostovoljke in prostovoljce, ki bi bili pripravljeni sešiti pralne maske (za sosede, gasilce, pomoč na domu, Center za socialno delo, Rdeči kri ž…) in jih potem tudi tem osebam oziroma organizacijam v svoji okolici tudi razdeliti, naj se javijo. Za več informacij lahko pokličejo sodelavko Občine Sevnica Matejo Cvetkovič na 041 600 017.

Vir: Občina Sevnica
« Nazaj na seznam
»