Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izbrano novo protokolarno vino: promotor občine, sevniških vinogradnikov in vinogradniške dediščine

Objavljeno: Ponedeljek, 04.03.2019    Rubrika: NOVICE Sporočilo
zupana_vino22
Vinogradniška društva sevniške občine pod pokroviteljstvom in v sodelovanju z Občino Sevnica vsako leto organizirajo izbor za županovo vino, ki je namenjeno promociji občine s statusom protokolarnega vina za različne priložnosti.

Komisija je letos izbirala med devetimi vzorci vin rdeče zvrsti, letnika 2018, zmagovalec natečaja pa je postal Franc Špan iz Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj z oceno 16,60.

Županovo vino 2019 je tako postalo novo protokolarno vino Občine Sevnica – promotor občine, sevniških vinogradnikov in vinogradniške dediščine. Kot darilo, priznanje ali nagrada bo omogočalo, da se prepoznavnost in kakovost sevniških vin širi izven meja občine.
zupana_vino27


Prireditev z razglasitvijo je potekala minuli petek v Hotelu Ajdovec, v sklopu občnega zbora Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj. Vsako leto namreč organizacijo ocenjevanje prevzame eno od štirih vinogradniških društev sevniške občine.

Navzoče na dogodku so poleg župana Srečka Ocvirka nagovorili tudi predsednik Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj Jože Simončič, predsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Miran Jurak in 23. Vinska kraljica Slovenije Meta Frangež.

Za glasbeno obogatitev programa so poskrbeli citrarka Neža Simončič, tenorist Marko Železnik in ansambel Vesela dolina, povezovalka programa pa je bila Tanja Žibert.

Vir: Občina Sevnica
« Nazaj na seznam