Časopis za pokrajino Posavje
22.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izjemni rezultati poklicne mature na krški šoli: šest zlatih maturantov, 15 odličnjakov

Objavljeno: Ponedeljek, 09.07.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_0123

Zlati maturantje s podeljevalci

Minuli petek je športni dvorani Šolskega centra Krško-Sevnica potekala slavnostna razglasitev rezultatov poklicne mature in zaključnih izpitov. Letošnji maturantje poklicne mature so dosegli izjemne rezultate, saj je bilo med njimi kar šest zlatih maturantov.

DSC_0073 – kopija – kopija

Dijaki, si so dosegli na maturi odličen uspeh

Na poklicno maturo, ki je potekala med 29. majem in 22. junijem, se je v spomladanskem roku prijavilo skupno 107 kandidatov, od tega je pogoje za opravljanje izpolnilo 80 kandidatov, in sicer 71 redno šolajočih učenk in učencev ter devet v programu izobraževanja doraslih. Šolajoči so opravljali poklicno maturo v programih elektrotehnik, tehnik računalništva in strojni tehnik ter dosegli skupen uspeh 87,3 % , v okviru teh pa izjemne rezultate, saj je kar 14 dijakov in dijakinja, skupno 15, na maturi doseglo odličen uspeh, to je 20 in 21 točk od 23 možnih, šest, ki so dosegli 22 in 23 točk, pa so se zapisali med zlate maturante. Tako odličnim kot zlatim maturantom so na šoli ob priznanjih in spričevalih podelili knjižne nagrade, družba I.H.S. iz Krškega, v njenem imenu direktor Tadej Buršič, pa jih je nagradila s praktičnimi nagradami.

DSC_0100 – kopija

Dijaki, ki so opravili zaključne izpite z odliko

Z najboljšim uspehom, doseženimi najvišjim točkami, so maturo v spomladanskem roku opravili naslednji zlati maturanti: tehnik računalništva Ambrož Janc, elektrotehnik Elvis Preskar ter strojni tehniki Aljaž Motoh, Matjaž Zupančič, Lenart Kolić in Anton Glogovšek. Z odličnim uspehom so maturo opravili tehniki računalništva: Žiga Šume, Mitja Šepec, Domen Gunčar Žnidaršič ter Žan Špiler; elektrotehniki: Jože Češek, Žan Jazbinšek, Žiga Juršič, Žan Androjna, Gašper Zorko, Peter Einar Simić, Danilo Osojnik in Žan Černelč ter strojni tehniki Miha Bogovič, Ana Preskar ter Aljaž Šumlaj.

Zaključni izpit v šolskem letu 2017/2018 se je prijavilo 51 kandidatov, uspešnih pa je bilo 45. Dijaki so opravljali zaključni izpit v programih srednjega poklicnega izobraževanja smeri Elektrikar, Oblikovalec kovin – orodjar in Avtoserviser ter v programu nižjega poklicnega izobraževanja smeri Pomočnik v tehnoloških procesih. Dosegli so 88,23 % skupen uspeh, štirje dijaki pa so pri tem dosegli odličen uspeh ali 5 točk, in sicer elektrikarji Matic Germovšek, Jan Kramer, Nik Mlakar in avtoserviser Žan Žgajnar.

Rezultate poklicne mature je zbranim dijakom in njihovim svojcem predstavil tajnik šolske maturitetne komisije Miran Pungerčič, rezultate zaključnih izpitov pa tajnik Matej Maučič, čestitke ob doseženih rezultatih in z željami, da bi bi na poklicni in življenjski poti ali pri nadaljnjem študiju uspešni pa so dijakom zaželeli direktorica ŠC Krško – Sevnica Erna Župan Pirkovič, ravnatelj srednje in poklicne šole Jože Pavlovič, direktor I. H. S. Tadej Buršič ter Darko Gorišek, direktor GZS Območna zbornica Posavje, Krško.

Sicer pa sta sočasno s podelitvijo potrdil o zaključeni poklicni maturi in izpitih, ki so jo popestrili dijaki z izvrstno izvedenimi glasbenimi nastopi, direktorica in ravnatelj srednje šole podelila tudi priznanja in knjižne nagrade dijakom, ki so osvojili najvišja odličja na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Prejeli so jih: Lenart Kolić, Ana Preskar (1. mesto na mednarodnem tekmovanju Ali je kaj trden most?, v kategoriji nosilnost za srednje šole), Anej Mrvič (2. mesto na mednarodnem tekmovanju solarnih avtomobilov v Sisku in 1. mesto na 26. državnem tekmovanju elektro šol ELEKTROTEHNIK), Aleš Barkovič, Matic Germovšek (1. mesto na 26. državnem tekmovanju elektro šol ELEKTRIKAR) in Martin Božič za osvojeno zlato kolajno in s tem naziva državni prvak na državnem tekmovanju Kaj veš o prometu.

B. M.
« Nazaj na seznam