Časopis za pokrajino Posavje
22.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izobraževalni center Prah ima zlato maturantko!

Objavljeno: Petek, 03.08.2018    Rubrika: NOVICE Sporočilo
zlata_maturantka_2018_ic_prah_darja_pozun

Ravnatelj šole mag. Igor Prah in zlata maturantka Darja Požun

Darja Požun, udeleženka izobraževanja odraslih na Srednji strokovni in poklicni šoli Rogaška Slatina, je v spomladanskem roku poklicne mature dosegla 22 točk in postala zlata maturantka Prah izobraževalnega centra, ki ima sedež v Rogaški Slatini, podružnice svoje srednje šole pa v več krajih po Sloveniji, tudi v Krškem. Darja se je prav na slednji izobraževala za vzgojiteljico predšolskih otrok, njej in njenim »sotrpinom« iz šolskih klopi, ki so letos maturirali, pa je vodstvo šole podelilo maturitetna spričevala na slovesnosti z večerjo 11. julija v Rogaški Slatini.

V šolskem letu 2017/2018 je svoje izobraževanje na Srednji strokovni in poklicni šoli Rogaška Slatina zaključilo 37 udeležencev izobraževanja odraslih, ki so se izobraževali na štirih različnih lokacijah in v petih različnih poklicih (voznik, bolničar negovalec, logistični tehnik, vzgojitelj predšolskih otrok, tehnik računalništva). K temu je treba prišteti še 12 diplomantov višje strokovne šole, ki so v tem študijskem letu postali inženirji logistike, in pa 23 diplomantov Areme – Visoke šole za regionalni management, ki so kot prvi v Evropi pridobili izobrazbo diplomirani manager transportne logistike.

Začetki izvajanja formalnega izobraževanja v Prah izobraževalnem centru segajo v leto 2001, ko je podjetje ustanovilo Srednjo strokovno in poklicno šolo in začelo izvajati program srednjega poklicnega izobraževanja voznik. Šola je redno spremljala dogajanje na trgu, povpraševanje po izobraževanjih in ponudbo ter se prilagajala z dodajanjem vedno novih izobraževalnih programov. V prihajajočem šolskem letu se bo tako možno izobraževati že v 14 različnih programih na treh lokacijah – v Rogaški Slatini, Ljubljani in Krškem. Poleg srednješolskega izobraževanja nudi Prah izobraževalni center tudi izobraževanje na višješolski stopnji, kjer si lahko študentje pridobijo poklic inženir logistike. Kot solastnik Areme pa Prah izobraževalni center sodeluje tudi pri visokošolskem študiju managementa transportne logistike. Vpisi v vsa navedena izobraževanja se bodo začeli 16. avgusta.

Vir: Prah izobraževalni center
« Nazaj na seznam