Časopis za pokrajino Posavje
23.04.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izšla še zadnja predvolilna številka Posavskega obzornika

Objavljeno: Četrtek, 08.11.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
Najava 2318

Naslovnica 23. številke Posavskega obzornika v letu 2018

Dodobra smo vstopili že v mesec november, ki ga v Posavju najbolj zaznamujeta dve zadevi – lokalne volitve, ki bodo 18. 11., in praznik občine Sevnica, ki ga bodo obeležili s približno 60 dogodki skozi ves mesec, še posebej pa z jutrišnjo osrednjo slovesnostjo, na kateri bodo podelili nagrade letošnjim občinskim nagrajencem. Obema dogajanjema je v največji meri namenjena tudi tokratna številka Posavskega obzornika.

Vsi tisti, ki so se odločili, da gredo v boj bodisi za župana/njo bodisi za občinskega/o svetnika/co v vseh šestih posavskih občinah, so imeli še zadnjo priložnost, da se tudi s pomočjo našega medija – volitvam namenjamo posebne strani »Lokalne volitve v Posavju 2018« – predstavijo in skušajo prepričati predvsem še tiste volivce, ki se še niso dokončno odločili, koga oz. katero stranko/listo bodo obkrožili. Tako se v tej številki predstavljajo še nekateri kandidati za župane in občinske svete, ki so svoje javne predstavitve pripravili v zadnjih dveh tednih: Marjan Jerele, Žan Colarič, Andrej Kerin, Vesna Hrovat in Andrej Božič (vsi Kostanjevica na Krki) ter liste treh strank: SNS Krško, SD Sevnica, SDS Brežice in Lista Marjana Šarca v Sevnici. Pogledali smo tudi v preteklost, natančneje 20 let nazaj, ko je bila podpisana Deklaracija političnih strank Posavja o ustanovitvi pokrajine Posavje. Ob tem smo na vseh 18 kandidatov in dve kandidatki za župane posavskih občin naslovili vprašanja, vezana ravno na ta vidik delovanja, ki je veliko širši od občinskega, pri čemer se jih je k sodelovanju v razpravi o medsebojnem povezovanju in sodelovanju občin odzvala slaba polovica, ki je izrazila svoje mnenje o tem.

Na straneh, namenjenih sevniškemu prazniku, boste lahko prebrali, kdo so dobitniki priznanj, poleg vseh voščil pa tudi nekaj prispevkov o visokem jubileju podjetja Tanin, lutkovno-slikarski koloniji Lutkart 2018, jesenskem koncertu na Blanci, pohodu po poteh Molana Majcna, prireditvi Tržišče pleše, koncertu tria Aeris, svečani otvoritvi pločnika v Rovišču, izdaji pesniške zbirke Zdravke Brečko ter podjetju Siliko.

Med ostalimi prispevki izpostavljamo tradicionalno novinarsko konferenco sevniškega župana Srečka Ocvirka ob občinskem prazniku, slavnostno sejo Občinskega sveta občine Brežice, na kateri so naziv častnega občana podelili upokojenemu zdravniku Francu Kocjanu, osrednjo posavsko proslavo ob dnevu suverenosti v Brežicah, dan čokolade in likerjev na gradu Rajhenburg, prireditev ob prazniku KS Šentjanž, ocenjevanje bizeljskega ajdovega kolača, otvoritev novih poslovnih prostorov Komunale Brežice, predstavitev novih proizvodov in enologa Kleti Krško ter zgodbo velikana slovenske glasbene scene Naceta Junkarja, ki že 20 let živi v kostanjeviški občini.

Prijetno branje želimo!

Uredništvo
« Nazaj na seznam