Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izvedene investicije na Rožnem prispevajo k dvigu kakovosti bivanja

Objavljeno: Sreda, 13.06.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
rozno-presladol - otvoritev  (21)

Vojko Sotošek, Anton Bohorč in Miran Stanko ob rezanju otvoritvenega traku

Anton Bohorč, predsednik Sveta KS Rožno-Presladol, župan občine mag. Miran Stanko in direktor družbe Infra mag. Vojko Sotošek so  torkovem popoldnevu na Rožnem uradno predali namenu zaključeno dvoletno investricijo v izgradnjo kanalizacijskega sistema, prenovo ceste in izgradnjo pločnikov.

Ob tem je mag. Sotošek izrazil zadovoljstvo, da so z investicijo v izgradnjo kanalizacijskega sistema, kar so v podjetju Infra realizirali iz naslova infrastrukturnih ureditev ob izgradnji HE Krško, prispevali k višjemu standardu odvajanja odplak, župan Stanko pa, da je delež občine v izgradnjo pločnikov v smeri Sevnice in Brestanice ter v obnovo cestišča, kar prispeva k večji prometni varnosti udeležencev v prometu, v prvi vrsti pešcev in šolajočih otrok, znašal skupno 610.000 evrov. Anton Bohorč je ob prenovljenem kilometrskem odseku ceste Rožno-Preslado z vidika prometne varnosti izpostavil še dve novo urejeni avtobusni postajališči , a poudaril, da vsakodnevne potrebe narekujejo še nadaljevanje investicije, to je preplastitev preostalega odseka ceste Rožno-Presladol, prav tako pa si krajani želijo tudi nadaljevanje izgradnje pohodnih površin in kanalizacijskega sistema v smeri Kancijana.

Otvoritev novih pridobitev na Rožnem so popestrili z glasbenim programom, ki so ga izvedli tamkajšnji mladi instrumentalisti, sicer učenci brestaniške šole, Krajevna skupnost pa je poskrbela za priložnostno pogostitev domačinov in gostov.

B. M.
« Nazaj na seznam