Časopis za pokrajino Posavje
19.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izvoljeno novo-staro vodstvo Gasilske zveze Krško

Objavljeno: Torek, 13.03.2018    Rubrika: NOVICE Redakcija
DSC_4469

Delegati 27 gasilskih društev so na letni skupščini potrdili novo vodstvo za petletno obdobje.

Minuli petek so na letni skupščini Gasilske zveze Krško (GZ) delegati 25 prostovoljnih gasilskih društev ter dveh industrijskih gasilskih društev iz občin Krško in Kostanjevica na Krki izvolili novo – staro vodstvo GZ Krško. Tudi v prihodnjem petletnem obdobju bosta namreč krško zvezo na ključnih položajih vodila Ana Somrak kot predsednica in Borut Arh kot poveljnik.

DSC_4464

Gasilsko zvezo bo tudi v prihodnje vodila Ana Somrak ...

Kandidacijska komisija je na glasovanje predložila dve prejeti kandidaturi za predsednika-co GZ, in sicer je PGD Leskovec pri Krškem vložilo kandidaturo Ane Somrak, PGD Veliki Kamen pa je predlagalo kandidata Roberta Kostevca. Od 54 delegatov jih je bilo na skupščini prisotnih 52, vsi pa so oddali veljavne glasovnice. Somrakovo in njem program delovanja zveze je na tajnih volitvah podprlo 46 delegatov, šestih glasov pa je bil deležen Kostevc, medtem ko je bil Borut Arh iz PGD Leskovec pri Krškem edini kandidat za poveljnika enot in se je zanj glasovalo javno.

DSC_4451

... enotam bo poveljeval Borut Arh (desno), poleg župan mag. Miran Stanko, svetovalec za zaščito in reševanje Aleš Benje, predsednika GZ Sevnica Vinko Knez in GZ Brežice Mihael Boranič.

Upravni odbor GZ bodo v prihodnjem petletnem obdobju poleg Somrakove sestavljali še Franci Žibert kot namestnik predsednice, vodja mladine Marko Mlakar, vodja članic Mojca Kerin, vodja veteranov Željko Selak st., blagajničarka Bojana Majcenič, podpredsednik Avgust Mlakar, tajnik Sandi Lekše in poveljnik Borut Arh. Poveljstvo GZ pa bodo poleg poveljnika Arha sestavljali še njegov namestnik Zdravko Kerin, podpoveljnika Stanislav Vene in Boštjan Letnar, poveljnika PGD iz občin Krško in Kostanjevica na Krki Avgust Mlakar in Robert Zagorc ter Drago Župevc, Darko Prah, Viktor Baznik ml., Dejan Polšak, Matjaž Račič in Aleš Levičar. Nadzorni odbor bodo v novem mandatnem obdobju sestavljali Kerin Zvonimir, Stanislav Dvoršek in Sabina Omerzo, ki bo odbor vodila kot predsednica.

Delegati prostovoljnih društev so soglasno potrdili tudi vsa predstavljena poročila delovanja za minulo leto in usmeritve za letošnje leto (več v eni izmed prihodnjih številk Posavskega obzornika).

B. M.
« Nazaj na seznam